Salı, Ekim 21, 2008
kütüphanesi olmayan yerlere kütüphane kurmak için
Alterblogalisation'da kutphanelere kitap isteklerini yayinlamaya calisiyorum. Dun gelen bir e-postayi bu dogrultuda buraya aktariyorum.
Gümüşhaneliler derneği (güyad), cahit zarifoğlu kütüphanesi ve ümraniye belediyesi.. gibi çeşitli birimlerde çalışanlar olarak, kütüphanesi olmayan yerlere kütüphane kurmak için kitap topluyoruz....Kütüphane için gereken kitaplar:Kitap, (roman, hikaye, şiir, dünya klasikleri vb. gibi her türde kitap.. ve derslere yardımcı her türde kaynak kitaplar.)Dergi, (bilişim,edebiyat gibi sosyal ve kültür içerikli dergiler..ve sınavlara hazırlık dergileri ve testleri)Cd, (eğitim ve çizgifilm üzerine eğitici ve öğretici içerikli cdler)Ansiklopedi.Boyama kitapları.(Kütüphane için genel olarak gereken kitaplar: hikaye, roman türünde kitaplar, yabancı dil eğitimi kitaplari, eğitimle ilgili cdler ve çizgifilm gibi cdler)............
Adres: Ümraniye Belediyesi - Cahit Zarifoğlu KütüphanesiÜmraniye Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler MüdürlüğüAtatürk Mah. Alemdağ Cad. No: 20/3
Ümraniye / İSTANBUL<(Ümraniye Belediyesi karşısı, Fortis bankası ümraniye-santral şubesi üstü) Detaylı Bilgi İçin: 0216 443 56 00/137 veya 184 kitapyardimi@hotmail.com
http://www.guyad.org.tr/
Not: - Kitaplar Cahit Zarifoğlu Kütüphanesi'ne getirilebilir veya İstanbul içindeki yardımları adresten alıyoruz.*Kampanyamız herhangi kurum veya kuruluşlara ait değildir..
Gönderilen kitaplarla 2 kütüphane açtık, katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz...ve kütüphanesi olmayan yerlere kütüphaneler açmaya devam ediyoruz.haberin linki:http://www.karadenizbirlik.com/v1/haber.php?id=4175(kütüphanelerin resimleri yakında int. sitesinde..)
Perşembe, Ekim 02, 2008
Sansure Sansur
Bize göre:
Sansür, asla küçümsenmemesi gereken çok önemli bir konudur. Herkes bunun vehametinin farkına varmalıdır.
Ülkemizde son günlerde, özellikle sanal ortamda artan kontrolsüz bir sansür söz konusudur.
Gerçek hayatta suç olan şeylerin sanal hayatta da suç sayılması normaldir. Kimse birini öldürüp, bunun videosunu yayınlamamalıdır. Bunu engellemeye sansür denmez. Aynı şey tecavüz, çocuk pornosu, uyuşturucu madde temini ve benzeri konular için de geçerlidir. Ancak, bir zararlı içerik nedeniyle tüm sitenin kapatılması anlaşılır bir şey değildir.
Gerçek hayatta suç teşkil etmeyen şeylerin sanal ortamda keyfi faktörlerle engellenmesi sansürdür.
Bazı kurallar koyulacaksa bu iyice, açıkça tanımlanmalıdır. Ucu açık söylemlerle iş keyfiyete bırakılamaz. Her önüne gelen, mahkemeye başvurup site kapattıramaz.
Müstehcenlik, intihara özendirme gibi belirsiz söylemler tek başına site kapatmaya yeterli olmamalıdır çünkü bunlar beraberlerinde “kime göre” sorusunu getirecektir ve bu kabul edibilir bir şey değildir.
Kapatılan sitelerin bazı meslek sahiplerini etkiliyor olabileceği gözardı edilmemelidir ve bu sitelerin sadece eğlence aracı olmadığı insanlara vurgulanmalıdır.
Ülkemize edilen hakaretlerin cezası bize değil, o hakaretleri edenlere kesilmelidir. Gerekirse site yönetimi ile görüşülmeli ve hakaret içeren videoların kaldırılması talep edilmelidir. Türkiye’yi internetten kovmak üç tane ergen çocuğun yapabileceği bir şey olmamalıdır.
Arka kapılar bularak yasaklanan sitelere girmeyi başarabilmek, sorunun çözümü demek değildir.
Sansür, sadece sanal ortamlarda değil, her ortamda var olabilen bir tehlikedir. Sanal ortamdaki sansürün sanata, resimlere, filmlere, kitaplara da sıçraması gayet mümkündür. Bu nedenle, sansürün her türlüsüne karşı durmak gerekmektedir çünkü sansür, bilgi alma özgürlüğümüzün kısıtlanması, haklarımızın çiğnenmesi ve bizim için neyin doğru olduğuna başkalarının karar vermesi demektir. Dolayısıyla sansür özgürlüğün ihlalidir.
Ve unutmamak, unutmaktan; ses çıkarmak, susmaktan her zaman için daha iyidir.