Baska turlu bir sey benim istedigim, Ne agaca benzer, ne buluta benzer; Burasi gibi degil gidecegim memleket, Denizi ayri deniz, havasi ayri hava; Nerde gorduklerim, nerde o bekledigim kiz| Rengi baska,tadi baska. CAN YUCEL

Salı, Mayıs 24, 2005

Bilgilenmeye devam.


Cizgi: Vahit Akça


Yaklasik iki ay once ilk bilgi edinme hakkimi kullanmistim. Sorum RTUK’un Imaj Radyo’ya verdigi kapatma cezasinin nedeni ile ilgiliydi. Ikinci hakkimi Tarim Bakanligi’na GDO içeren urunlerin Turkiye’ye girisine izin verilip verilmedigini sormak için kullandim. Cevabi asagida okuyabilirsiniz. Siz de bilgi edinme hakkini kullandiysaniz ve cumle aleme ornek olsun diye alterblogalisation’da yayinlamak isterseniz baykanbaris@yahoo.fr adresine gonderebilirsiniz.


Bakanligimiz Halkla Iliskiler ve Bilgi Edinme Merkezine elektronik ortamda gondermis oldugunuz 4982 sayili Bilgi Edinme Hakki Kanunu kapsamindaki dilekkçeniz Genel Mudurlugumuzce incelenmis olup, dilekçenizde belirtmis oldugunuz konulara iliskin gorusumuz ekte gonderilmektedir. Bilgilerinizi rica ederim.
DR. Nihat Pakdil
Genel Mudur

Tarimsal Uretim ve Gelistirme Mudurlugun’ce (TUGEM) yayinlanan 2004/1 sayili « tohumluluk Ithalati Uygulama Genelgesi’nin esaslar bolumu 11 ve 12. maddelerine gore Transgenik çesitlerin ithaline on izin verilmemektedir. Bu maksatla hem ithalatçi hem de ihracatçi kurulustan çesidin transgenik olmadigina dair yazili belge alinmaktaidr. Genel Mudurlugumuz sorumlulugunda olan 6968 sayili Zirai Mucadele ve Karantina Kanunu hukumleri ve buna bagli Zirai Karantina Yonetmeligi geregince ; Transgenik olmadigi taahut edilen ve TUGEM tarafindan ithalat izni verilen soz konusu bitki ve bitkisel urunlere, ulkeye
Ithalati asamasinda Koruma ve Kontrol Genel Mudurlugu ve Genel Mudurlugun yetkilendirdigi iller tarafindan ithal permisi verilmektedir. Ithal permisi verilen urunler ile ilgili Zirai Karantina Mudurlukleri ve il Mudurluklerince, hastalik ve zararli etmenleri yonunde gerektiginde laboratuar kontrolleri yapilarak temiz olanlarin ulkeye girisine izin verilmektedir.Ulkemizde, transgenik çesitlerin tescili, uretim izni, sertifikasyonu, çevreye bilinçli salimi ve tuketimi konularinda yururlukte herhangi bir mevzuat bulunmadigindan, transgenik çesitlerin tesciline uretimine, ithalatina ve ticaretine izin verilmemekte olup, bu nedenle Turkiy’de tescilli veya uretimde olan hiçbir transgenik bitki mevcut degildir. Bugune kadar etiketinde genetik olarak degistirilmis organizma bulunduguna dair beyan bulunan urunlerin ithalatina izin verilmemistir.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google
 
Web alterblogalisation.blogspot.com

Alterblogalisation

↑ Grab this Headline Animator