Baska turlu bir sey benim istedigim, Ne agaca benzer, ne buluta benzer; Burasi gibi degil gidecegim memleket, Denizi ayri deniz, havasi ayri hava; Nerde gorduklerim, nerde o bekledigim kiz| Rengi baska,tadi baska. CAN YUCEL

Perşembe, Nisan 21, 2005

Avrupa için 44 oneri (5-6)



Avrupa Yesiller Partisi’nin 2004 Avrupa Seçimleri için hazirladigi « Avrupa için 44 oneri – Yesiller’in Avrupa Sozlesmesi » adli kitapçiktan her hafta 2 oneriyi çevirerek sitede yayinliyorum. Bu hafta 5. ve 6. onerileri okuyabilirsiniz. Sozlesmenin ozgun hali için http://www.eurogreens.org adresine bakabilirsiniz.

5) Europol’un ve istihbahrat birimlerinin uygun kontrolunu saglamak

Ozgurluklerinin savunulmasi, suça karsi mucadele ve uluslararasi terorizm guvenilir bir avrupa polisi gerektirmektedir. Bu tur bir organda bulabilecegimiz guveni arttirmak için etkinligi ve demokratik teminatlara saygi açisindan esas olan meclis takibi ve hukuki kontrolu oneriyoruz.

6) Biometri risklerine karsi kampanya

Yesiller, vizelere ve uçuncu ulkelerden gelenlerin oturma izinlerine ve de avrupa vatandaslarinin pasaportlarina biometrik veriler içeren elektronik çipler ( ilk etapta dijital fotograf ve parmak izi) yerlestirilmesi projesine elestirel bir gozle bakmaktadir.Biometrinin gelistigi ve atilim yaptigi bu genel durumda, bu bilgilerin ozellikle uçuncu ulkeler tarafindan yurtdisina seyahat yapildiginda kullanilmasina karsi hiçbir garanti bulunmamaktadir. Bu problem sadece iki verinin saklandigi bu etapta diger hassas bilgilerin dahil edilmesine engelleyecek hiçbir sey ongorulmedigi olçude daha ciddidir.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google
 
Web alterblogalisation.blogspot.com

Alterblogalisation

↑ Grab this Headline Animator