Baska turlu bir sey benim istedigim, Ne agaca benzer, ne buluta benzer; Burasi gibi degil gidecegim memleket, Denizi ayri deniz, havasi ayri hava; Nerde gorduklerim, nerde o bekledigim kiz| Rengi baska,tadi baska. CAN YUCEL

Pazar, Mart 04, 2007

Hatay'dan Hollanda'ya tiyatro


Hatay Amatör Sanatçılar Derneği (HASAD) üyelerinden Mustafa Vejdi Kocak, gecen ay ortalarinda Hollanda'dan oyunlarini sergilemek icin davet aldiklarini yazarken izlenimlerini aktarmasini rica etmistim. Sagolsun basin bultenlerini gonderdiler.Turkiye'de ilk defa oynanan arapca bir komediyi (Olur boyle vakalar) derleyen ve yoneten Kocak, Hollanda'da da bu oyunu sergilemenin heyecanini tasiyordu. Oyunlarini heniz izleyememis olsam da heyecanlarini paylasiyorum, eger Hatay'da yasayip bu blogu ziyaret edenler varsa lutfen bu oyuna gitsinler.


Basin Aciklamasi
Hatay Amatör Sanatçılar Derneği (HASAD) 15/02/2007-25/02/2007 tarihleri arasında Hollanda’da yapılan OostCultuur(Doğu Kültürü) Festivali’ne davet edilmiştir. Bu daveti ülkeler arası dostluk,kardeşlik, sevgi ve barışı desteklemek adına kabul eden derneğimiz 21-27/02/2007 tarihleri arasında Hollanda’nın Enschhede (Enşhide) şehrine giderek daha önce Türkiye’de ilk defa oynanan “Olur Böyle Vakalar” adlı tiyatro oyununu oynamıştır.

Bu festivale ev sahipliği yapan Hollanda Demokratik Dernekler Vakfı çeşitli derneklerle işbirliğine giderek tiyatro oyunumuzun Almanya’nın çeşitli yerlerinde oynanmasını sağlamıştır. Oyunumuz 24/02/2007 tarihinde Almanya’nın Nordhorn şehrinde ve 25/02/2007 tarihinde yine Almanya’nın Bremen Şehrine bağlı Delmenhorst kasabasında oynandı.Ayrıca 26/02/2007 tarihinde oyuncularımız Hollanda Demokratik Dernekler Vakfı- Enschhede (Enşhide) merkezinde çocuklara yönelik bir etkinlik gerçekleştirmiştir. Dernek olarak bu organizasyonun gerçekleşmesinde en büyük katkı ve desteği sağlayan Hollanda Demokratik Dernekler Vakfı üyelerine ve özellikle dernek yöneticisi Hasan ALYANAK’a teşekkür ediyoruz. HASAD olarak sanatın sadece insanlar arasında değil ülkeler arasında da dostluk,sevgi ve barışın gelişmesine katkıda bulunduğuna inanıyoruz.Bu inançla çalışmalarımıza devam ettiğimizi tüm kamuoyuna duyurur,herkese sanat dolu,tiyatro dolu yarınlar dileriz.

Sedat DOĞAN
Hatay Amatör Sanatçılar
Derneği.Yön.Kur.Başkanı
www.hataytiyatro.com

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google
 
Web alterblogalisation.blogspot.com

Alterblogalisation

↑ Grab this Headline Animator