Baska turlu bir sey benim istedigim, Ne agaca benzer, ne buluta benzer; Burasi gibi degil gidecegim memleket, Denizi ayri deniz, havasi ayri hava; Nerde gorduklerim, nerde o bekledigim kiz| Rengi baska,tadi baska. CAN YUCEL

Cumartesi, Şubat 24, 2007

Yesiliz: Yeni bir yesil dergi


Biriniz Yoksa Eksiğiz Sizinle Yeşiliz
Türkiye’nin çevre dergisi YeşilİZ, 2007 yılının ilk aylarında yayın hayatına merhaba dedi. TEMA Vakfı’nın çıkardığı dergide biraraya gelen 14 sivil toplum kuruluşunun birlikte hazırladığı YeşilİZ’de Türkiye’de ve dünyada yaşanan çevreye dair her türlü gelişme detayları ile yer alacak. Çevreyle ilgili mücadele eden tüm STK’ların ortak sesi olmayı hedefleyen YeşilİZ,iki ayda bir okuyucuyla buluşuyor.
Yeşiliz: İçinde Bilgi Veren Alt Yazı Bandı Olan Tek DergiDerginin Genel Yayın Yönetmenliğini üstlenen TEMA Vakfı Genel Müdürü Dr. Uygar Özesmi, “Biriniz yoksa eksiğiz sizinle YeşilİZ”,sloganı ile yola çıktık. Siz, biz, hepimiz olursak yeşil ve yaşanır bir dünya yaratma mücadelesi anlam kazanır. Yüzde yüz Türk malı geri dönüşümlü kağıda bastığımız YeşilİZ”, herkesin rahatça okuyabilmesi için puntoları büyük, sayfaları renklerle bezeli, grafiklerle hareketli sıradışı bir tasarımda hazırlandı. İçinde bilgi veren alt yazı bandı olan tek dergi. YeşilİZ’in şimdilik tek eksiği okurlar. Doğa dostu yaşama inanan herkesi YeşilİZ şemsiyesi altında buluşmaya davet ediyoruz” dedi.
Yeşiliz: İlk Sayısında Tiryakilik YaratacakYeşilİZ: ’de yer alan ilginç dosyalar, haberler ve özel köşeler, daha ilk sayıdan itibaren okuyucularda tiryakilik yaratacak. İlk Dosya konusu iklim değişikliğinin etkilerini en aza indirgememiz için gerekli “Doğa Dostu Enerji”. YeşilİZ Enerji Dosyası, Geleceğin Enerjisi Yenilensin Tükenmesin, Güven Versin, Kirlenmesin” çağrısı yapıyor.
Yeşil Köşe’de konuk yazar TEMA Vakfı Mütevelliler Heyeti Başkanı A. Nihat Gökyiğit, “Kalkınma, Enerji ve Üretim” başlığı altına enerji kaynaklarını nasıl kullandığımızı sorguluyor. Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Koordinatörü Sunay Demircan, her sayıda Kukumav’dan çevre ile ilgili yaşanan olayları kendi perspektifinden yansıtacak. İlk sayının konusu ormanlar.
Portre, yaşamını doğa korumaya adayan, doğayla aynı dili konuşan insanlara ayrıldı. Kuş neslini tehdit eden en önemli faktörün insanların tüketiminin giderek artması olduğuna inanan Dr. Çağan Şekercioğlu, ilk konuğumuz.
Tehlike Çanları’nda yokolmakta olan türler, tehlike altındaki alanlar, müdahale gereken herşeye dikkat çekiyoruz. Gözalıcı renkleri ile Ankara Gölbaşı’nda salınan Yanar Döner çiçeğinin geri dönüş öyküsü yüreklere su serpiyor.
Yaşam Hakkı’nda, yaşama dönüş öyküleri, Proje’de Kırmıtlı Kuş Cenneti’nde süzülen Yalıçapkınları’nın seyirlik öyküsü, Sosyal Sorumlulukta başarı öyküleri, Geniş Açı’da objektifimize ve gündemimizde takılanlar, Yeşillik’te çevre adına “kim, nerede, ne demiş ?” Haberler’de Türkiye’den ve dünyadan önemli gelişmeler, Posta Kartı’nda yurtdışında yapılan ilginç ziyaret ve toplantıları bulabilirsiniz. Kitaplık, Yeşil Takvim, Bir Dost, Kanaatkar da beğeni ile izleyeceğiniz köşeler.
Yeşiliz’i Almaz, Okumaz ve Abone Olmazsanız Olmaz... Yeşilizi çevre ve doğa korumacı sivil toplum kuruluşları ve uzman ekibimizle birlikte hazırladık. Amacımız, Türkiye’nin çevre konusundaki güvenilir ve ilk başvurulan çevre yayını olmak. İlk sayfasından son sayfasına kadar elinizden bırakamayacağınız Yeşiliz’i almaz, okumaz ve abone olmazsanız olmaz.

Biriniz Yoksa Eksiğiz Sizinle Yeşiliz

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google
 
Web alterblogalisation.blogspot.com

Alterblogalisation

↑ Grab this Headline Animator