Genç çevreciler
Çevre alanında çalışan bir STK’nın aktif üyesi misiniz? STK’nız için ilerde yapacağınız çalışmalara ışık tutacak bir ortamda, alanında uzman eğitimcilerimizle çalışmak ister misiniz?
O halde Genç Çevreciler Eğitim Programı tam size göre!
Her alanda olduğu gibi sivil toplum örgütlerinin gelişmesinde ve güçlenmesinde de gençler öncü rol oynamaktadırlar. REC Türkiye Kapasite Geliştirme Programı kapsamında düzenlenecek olan “Genç Çevreciler” eğitim programı, sivil toplum kuruluşlarında çalışan genç beyinlere yeni ufuklar açacak, kurumsal stratejilerini belirlemelerine ve üyesi oldukları STK’ların kapasitelerini arttırmalarına yardımcı olacak pratik bilgiler ve yöntemler sunmayı amaçlamaktadır.
PROGRAMIN HEDEF KİTLESİ VE GENEL AMACI
Seminerlere, çevre alanında çalışan sivil toplum kuruluşlarının 20-30 yaş arası üyeleri, gönüllü ya da profesyonel çalışanları davetlidir.
Genç Çevreciler programıyla, STK’ların:
kurumsal yönetim kapasitelerinin artırılması;
gençlerin STK’larda daha aktif rol üstlenmelerinin desteklenmesi;
diğer STK’larla iletişimlerinin ve birlikte çalışma becerilerinin geliştirilmesi;
§ güncel çevre sorunlarına yönelik çözüm arayışlarında daha etkin çalışmalarının desteklenmesi hedeflenmektedir.
EĞİTİM İÇERİĞİ
Bir haftalık program, katılımcıların ve eğitimcilerin karşılıklı etkileşim içerisinde gerçekleştirecekleri grup çalışmalarını, oyunlar ve tartışmaları da içeren bölümlerden oluşmaktadır:
§ Kurumsal yönetim bölümlerinde; STK’ların yönetim konularında karşılaştıkları sorunlara çözüm önerileri sunulması amaçlanmaktadır. Stratejik planlama, proje geliştirme, çevre projeleri için fon kaynakları, finansal yönetim ve iletişim/çatışma çözme bu bölümde ele alınacak alt başlıklar arasındadır.
§ Güncel çevre sorunlarının ele alınacağı söyleşilerde ise; öncelikli çevre sorunları ile ilgili son gelişmeler, tartışmalar ve bu sorunların çözümüne yönelik geliştirilen çağdaş yaklaşımlar önde gelen bilim insanları ve çevre uzmanları tarafından aktarılacaktır.
PROGRAM BİLGİLERİ
Eğitim Tarihi
25 Şubat – 1 Mart 2008
Son Başvuru Tarihi
15 Şubat 2008, CUMA
Eğitim yeri
Ankara
BAŞVURULAR
Başvuru için:
§ eksiksiz doldurulmuş başvuru formunu,
§ kısa özgeçmişinizi (özellikle sivil toplum ve çevre alanlarında yaptığınız çalışmaları belirterek)
§ temsil ettiğiniz STK’dan katılımınızı onaylayan bir destek mektubunu son başvuru tarihine kadar bize iletiniz.
Başvuru formunu, her eğitimin son başvuru tarihinden bir ay önce http://www.rec.org.tr/ adresinden ya da duyuru mesajının ekinden edinebilirsiniz. Başvuru formu ve özgeçmişinizi e-posta ile iletiniz.
STK’nızdan alacağınız destek mektubunun antetli kağıda yazılmış ve kuruluş başkanı ya da imza yetkisi olan bir yönetim kurulu üyesi tarafından imzalanmış olması gerekmektedir. Destek mektubunu faks ile iletebilirsiniz.
Başvuruların Değerlendirilmesi:
Başvurular arasında yapılacak ön değerlendirme sonunda, gerek görüldüğü takdirde başvuru sahipleriyle telefon aracılığıyla mülakat yapılacak ve sonuca göre eğitim katılımcıları belirlenecektir.
REC TÜRKİYE son başvuru tarihini takiben beş gün içinde eğitime başvurunuzun kabul edilip edilmediğine dair sizi e-posta ile bilgilendirecektir.
Toplantıya her kuruluş adına bir katılımcı kabul edilebilmektedir.
PRATİK BİLGİLER
REC Türkiye STK eğitimleri ücretsizdir. 6 günlük program boyunca, tüm katılımcıların sabah, öğle ve akşam yemekleri ile Ankara dışından gelecek katılımcıların şehirlerarası yol ve konaklama masrafları REC Türkiye tarafından karşılanacaktır. İstendiği takdirde, Ankara’da yaşayan katılımcılara da otelde konaklama sağlanabilecektir.
REC HAKKINDA
Bölgesel Çevre Merkezi (Regional Environmental Center - REC), 1990 yılında Macaristan’da kurulmuş bağımsız, tarafsız ve kâr amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluştur. REC, sürdürülebilir kalkınmanın çeşitli alanlarında çalışarak, paydaşlara çevre politikaları, biyolojik çeşitlilik, iklim değişikliği, yenilenebilir enerji, çevresel bilgi ve atık yönetimi gibi konularda etkin çözümler üretmeleri için destek vermektedir.
2004 yılında kurulan REC Türkiye ofisinin misyonu, merkezi ve yerel kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları (STK’lar), iş dünyası ve diğer çevresel paydaşlar arasında etkin işbirliğini, çevresel bilgi paylaşımını ve karar alma süreçlerine halkın katılımını destekleyerek Türkiye’nin çevre sorunlarının çözülmesine yardımcı olmaktır. REC Türkiye ayrıca, AB uyum süreci ile ilgili çalışmalara da katkı vermektedir.
Bu eğitim, “Katılım Öncesi Sivil Toplumun Güçlendirilmesi- A5: Çevrenin Korunması” Projesi kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından finansal olarak desteklenmektedir.
Etiketler: etkinlik
0 Comments:
Yorum Gönder
<< Home