Baska turlu bir sey benim istedigim, Ne agaca benzer, ne buluta benzer; Burasi gibi degil gidecegim memleket, Denizi ayri deniz, havasi ayri hava; Nerde gorduklerim, nerde o bekledigim kiz| Rengi baska,tadi baska. CAN YUCEL

Cuma, Mart 11, 2005

RTUK

SAYI : A.01.1.RTÜ.0.01.04.04/0940-11638 Ankara
KONU : Bilgi Edinme Hakkı. 03 Kasım 2004

Sn. Baris Gençer BAYKAN

İlgi : 13.10.2004 tarihli başvurunuz.

Ankara’da yayın yapan Radyo Başkent (İmaj Radyo) yayın kuruluşunun 06.05.2004 tarihinde saat 15:30 da yayınladığı “Özenle İstek” adlı programda, program sunucusunun: “...Kulağımızda kurşun sesleri, işkenceler, darağaçları, ölüler. Yürek tıpır tıpır, yürek çatal, yürek parça parçadır. Bakma böyle durduğumuza, bir soluklanmadır. Nereden nereye nasıl geldik, düşünüp sonra gene devam edeceğiz. Uzak yollardan geliriz dostlar. Daha çok yolumuz var... Deniz, Yusuf, Hüseyin sürüyor sürecek mücadelemiz...” ifadeleri ve ardından yayınlanan müzik parçasında geçen “Uzatmalı itin biri, Yusuf’u gaflette vurmuş... Dökülen kan yerde kalmaz, soracağız hesabını.” sözleri üzerine yapılan değerlendirmede söz konusu yayının 3984 sayılı Kanun’un 4756 sayılı Kanun’la değişik 4. maddesinin (b) bendinde yer alan: “Toplumu şiddete, teröre, etnik ayrımcılığa sevk eden veya halkı sınıf, ırk, dil, din, mezhep ve bölge farkı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik eden veya toplumda nefret duyguları oluşturan yayınlara imkan verilmemesi.” ilkesini ihlal ettiği tespit edilerek 30 gün geçici yayın durdurma müeyyidesi uygulanması kararı verilmiştir.

Söz konusu yayın kuruluşunun Ankara 10. İdare Mahkemesinde açtığı, işlemin iptali ile yürütmenin durdurulması hakkındaki davada Yürütmeyi Durdurma kararı verilmiş olup dava devam etmektedir.

Bilgilerinizi rica ederim.

Yusuf TURAN
İzleme ve Değerlendirme
Dairesi Başkanı

İzl. ve Değ. Dai. Bşk.’lığı Uzm. : İ.BİLGİÇ …./10/2004İzl. ve Değ. Dai. Bşk. Yrd. : T.YAVUZ …./10/2004

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google
 
Web alterblogalisation.blogspot.com

Alterblogalisation

↑ Grab this Headline Animator