Baska turlu bir sey benim istedigim, Ne agaca benzer, ne buluta benzer; Burasi gibi degil gidecegim memleket, Denizi ayri deniz, havasi ayri hava; Nerde gorduklerim, nerde o bekledigim kiz| Rengi baska,tadi baska. CAN YUCEL

Çarşamba, Mart 12, 2008

İki dereceyi beklerken

“İKİ DERECEYİ BEKLERKEN…”
Tiyatro Boyalı Kuş’tan
Bir Küresel Isınma Etkinliği

Tüm dünyayla birlikte, aynı günde, aynı konuyla:
16 Mart 2008 Pazar: KÜRESEL ISINMA
“2º: KORKU VE ARZU”

Tiyatro Boyalı Kuş tüm dünya jokerleriyle birlikte aynı günde, 16 Mart 2008 Pazar günü, Küresel ısınmaya dikkat çekmek için Rengahenk Sanat Evi’nde “İki Dereceyi Beklerken” adındaki kısa oyununu seyirciyle paylaşmaya hazırlanıyor.

16 Mart dünyaca ünlü tiyatro insanı, Ezilenlerin Tiyatrosu’nun kurucusu ve 2008 Nobel Barış ödülü adayı Augusto Boal’ın doğum günü!
Dünyada Ezilenlerin Tiyatrosu uygulayıcısı olan bir çok joker, Ezilenlerin Tiyatrosu’nun kurucusu Augusto Boal’ın doğum gününü, küresel ısınmaya karşı düzenleyecekleri tiyatral etkinliklerle kutluyor.
Ezilenlerin Tiyatrosu Uygulayıcılarının Global 16 Mart 2008 Çağrısı:
“2º: KORKU VE ARZU”

Dünyada Kimler Katılıyor?

Afrika’dan iki ülke Burkina Faso ve Mozambik;
Asya’dan üç ülke Pakistan, Hindistan ve Afganistan;
Avustralya kıtasından üç farklı tiyatro grubu;
Güney Amerika’dan Brezilya,
Avrupa’dan Hollanda, Sırbistan, İtalya, Hırvatistan, Moldova, İsveç, İngiltere, Birleşik Krallık, İrlanda, Fransa’dan birer tiyatro topluluğu; Almanya, Avusturya, Galler, Danimarka ve Türkiye’den iki farklı tiyatro topluluğu;
Kuzey Amerika’da Kanada’dan on iki, Amerika Birleşik Devleri’nden beş farklı tiyatro topluluğu toplam olarak KIRK DOKUZ Ezilenlerin Tiyatrosu topluluğu 16 Mart’ta KÜREMİZ İÇİN seyirciyle buluşacak!

(detaylar için bakınız: http://www.headlinestheatre.com/2Degrees08/jokers_events.htm)

Ezilenlerin Tiyatrosu Nedir?
Brezilyalı tiyatro insanı Augusto Boal’ın 1950’lerden bu yana geliştirdiği Ezilenlerin Tiyatrosu, katılımcı ve interaktif bir tiyatro türüdür. Bir çok tekniği içinde bulunduran Ezilenlerin Tiyatrosu, “Seyircinin Tiyatrosunu” oluşturmayı hedefler, oyunlarını seyirciyle birlikte tekrar yazar ve tekrar oynar! Hayatı değiştirmek ve dönüştürmek için…

Küremiz 2º’lik ısınmaya doğru yaklaşırken, bizler bunu bekliyor muyuz sadece?
Ne zaman harekete geçmeliyiz?

Tiyatro Boyalı Kuş’un “İki Dereceyi Beklerken…” adlı oyunu, küresel ısınma tehlikesine dikkat çekerken, oyununu seyirci katılımına da açacak!
Hep birlikte küresel ısınmaya karşı neler yapabiliriz diyerek 16 Mart 2008 Pazar günü saat 17:00’de Rengahenk Sanatevi’nde oyunu seyirciye açacağız ve hep birlikte oynayacağız!


Etkinlik Programı:

“GAİA”- Gültekin Tetik ’in Küresel Isınma Kampanya Filmi, 9´
“İKİ DERECEYİ BEKLERKEN…” – Tiyatro Boyalı Kuş- Ezilenlerin Tiyatrosu
Seyirci katılımı
Özel konuklarımız:
Prof.Dr. Mikdat Kadıoğlu (İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Ana Bilim Dalı Başkanı)
Ömer Madra ( Açık Radyo Genel Yayın Yönetmeni)
Ümit Şahin (Yeşiller)
Zeynep Casalini (Sanatçı)




TARİH: 16 Mart 2008 Pazar Saat 17:00
YER: RENGAHENK SANAT EVİ
ADRES: Olivo Han Geçidi, Olivo Han No:5 Kat: 2 Galatasaray-Beyoğlu İstanbul-Türkiye (Barcelona Pastanesi’nin bulunduğu binanın 2. katı)
Tel: 0212 292 32 47İletişim için Tel: 0542 477 27 53 ( Jale Karabekir )


Tiyatro Boyalı Kuş
Türkiye’nin alternatif tiyatro topluluklarından Tiyatro Boyalı Kuş 2000 yılında kuruldu. Yedi yıldır sahnelediği oyunlarla ve düzenlediği etkinliklerle Türkiye Tiyatrosu’na yeni bir dil ve yeni bir bakış açısı kazandıran topluluk, kadın bakış açısıyla kendi oyun metinlerini oluşturdu, var olan metinleri kadın bakış açısıyla ele aldı. Farklı ülkelerden sanatçılarla birlikte çalışan ve dünya tiyatrosunu takip eden Tiyatro Boyalı Kuş, yapılanması, çalışma teknikleri ve özgün teatral biçemiyle profesyonel bir feminist tiyatro olma özelliği de taşıyor.

Tiyatro Boyalı Kuş’un bugüne dek sahnelediği oyunlar: "Ferhat ile Şirin"(2001), "aşk ihanet yalnızlık vesaire"(2003), “Dış Ses”(2004), Böyle Bir Aşk Masalı (2004), Kadınlar Savaşı (2006) ve 15. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali için özel olarak hazırladığı Bavullar (2006). Çernobil’den Sesler topluluğun yedinci oyunudur.

Tiyatro Boyalı Kuş, ITO (Uluslararası Ezilenlerin Tiyatrosu Organizasyonu – International Organization of the Theatre of the Oppressed) ve Magdalena Project (Çağdaş Tiyatroda Uluslararası Kadın Ağı – Network of Women in Contemporary Theatre) üyesidir.

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google
 
Web alterblogalisation.blogspot.com

Alterblogalisation

↑ Grab this Headline Animator