Baska turlu bir sey benim istedigim, Ne agaca benzer, ne buluta benzer; Burasi gibi degil gidecegim memleket, Denizi ayri deniz, havasi ayri hava; Nerde gorduklerim, nerde o bekledigim kiz| Rengi baska,tadi baska. CAN YUCEL

Salı, Mart 25, 2008

Denizli


Geçen hafta Denizli’deydim. İlk defa gittiğim bu kentin tarihi, coğrafyası,ekonomisi,siyasal ve sosyal yaşamı hakkında bilgi sahibi değildim. Beraberimde yöreden biri olmadığı için de kaldığım zamanda ( 1 gün) yüzeysel bilgiler edinebildim.
Tesadüf Radikal’in dünkü manşetinde Denizli var. “Türkiye Denizli olmasın” diyerek son dönemdeki gelişmelere yer verilmiş.
Bakanlığın 'Atatürk Evi' ve müzedeki iki memurdan biri türbanlı. Lise pansiyonlarında türbanlılar var. Liselilere 'Yaratılış' CD'leri izlettiriliyor. İçki ruhsatı verilmiyor...” diyor haber. Neyse işimden arta kalan zamanda okuyacağım ulusal gazeteleri nereden satın alacağımı bakarken yerel gazeteleri de okursam kente dair bir fikir oluşturabileceğimi düşündüm. Geçen ay İzmit’e gittiğimde gazetecide bir standta alt alta gördüğüm 6 yerel gazete zengin bir yazılı basın ortamı olabileceğini düşündürmüştü.Nedense hiçibirini alıp okuma zahmetine katlanmamıştım. Denizli’de görebildiğim 4 günlük yerel gazeteyi satın aldım. Kentin simgesi olan Horoz’u kendine isim seçen gazeteyi okumaya başladım. Bazı başlıklar ve haberler: Gazetenin manşeti Başbakan’ın “ 3 çocuk yapın” tavsiyesine destek veren Denizli AKP milletvekili Mithat Ekici’ye tepkiler ile ilgili. Denizli’de Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı’nı protesto eden memur ve işçilerin 2 saatlik iş bırakma eylemi ilk sayfada yer bulmuş. Gazetenin köşe yazarlarından Bülent Öztürk SSGSS Yasa tasarısını Denizli’de az sayıda insanın protesto etmesinden yakınarak şöyle demiş: “Oldum olası bu kent insanın en sevmediğim tarafıdır, tepkisizliği... Türkiye ayağa kalkar Denizli’ye bakarsınız tıs yok... Seval Uysal, Şamil Çınar’ın hem İnşaat Mühendisleri Odası başkanlığı ve Belediye başkan yardımcılığını beraber yürütmekte ısrarının “hem denetleyen hem denetlenen” olması aşısından sorun yarattığını anlatıyor. Ahmet Fuat Özkan ise 16 Mart Öğretmen okulları günü hakkında tarihsel bir döküm çıkarmış. Ekonomi haberlerinde Japon bir firmanın Tarsus’ta 54 hektarlık bir alanda organik tarım yapmak istemesini işlemiş. İlçe postası sayfasında Tarsus’ta çöp sorunu, babadağ’da kadınlara aile içi şiddetin anlatılması ve Bozkurt’ta İstiklal Marşı’nın 87. yıl kutlaması haber olmuş. Çevre haberi olarak Büyük Menderes Havzası Çevre Koruma Birliği’nin ilk Meclis toplantısında Denizli Valisi Hasan Canpolat’ın başkan yardımcılığına seçilmesi Horoz gazetesinde yerini almış. Yine Canpolat, 14 Mart Tıp Bayramı’nda bir doktorlardan oluşan bir heyeti kabul etmiş ve Sağlıl Baknlığı’nın TOKİ aracılığıyla yürüttüğü 1200 yataklı Kampüs Hastanesi projesinin temellerini bu yıl atmak istediklerini belirtmiş. Avrupa Birliği Ortak Tarım Politikası ve AB Kalkınma öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Bileşeni IPARD’ın tarımsal desteklerinin anlatıldığı toplantı haberi “Projeyi yap Hibeyi Kap” başlığıyla verilmiş. Spor sayfalarında ise kentin iki profesyonel futbol takımının Denizlispor ve Denizli Belediyespor’un son maçları ilgili haber ve yorumlar var.

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google
 
Web alterblogalisation.blogspot.com

Alterblogalisation

↑ Grab this Headline Animator