Baska turlu bir sey benim istedigim, Ne agaca benzer, ne buluta benzer; Burasi gibi degil gidecegim memleket, Denizi ayri deniz, havasi ayri hava; Nerde gorduklerim, nerde o bekledigim kiz| Rengi baska,tadi baska. CAN YUCEL

Pazartesi, Kasım 19, 2007

Çevreciler maden yasasına karşı yürüyor


TÜRKİYE ÇEVRE PLATFORMU ETKİNLİĞİNE DAVETLİSİNİZ ! SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR YAŞAM İÇİN, YAŞAM HAKKIMIZA SAHİP ÇIKMAK İÇİN, ÇEVRE DOSTU, DOĞAL DEĞERLERİ KORUYAN BİR MADEN YASASI İÇİN YÜRÜYORUZ. Dünya hızla ısınıyor.İklimler değişiyor. İnsanlık tehdit altında. Bugünlere rast gele gelinmedi. Doğa ile mücadele, savaşa, kar hırsı ile talana ve yağmaya dönüştü. Anadolu toprakları çölleşiyor. Su kaynakları ve sulak alanlar hızla kuruyor. Tarım alanları beton yığınlarına dönüştü. Ormanlarımız hızla yok oluyor. Yeşil alanlar hızla betonlaşıyor, kırmızıya dönüşüyor. Golf alanları, otel zincirleri, tatil köyleri için ormanlar talanedildi, edilmeye devam ediyor. Topraklarımız kazılıyor. Kirletiliyor. Yer altı suları ve sukaynakları zehirleniyor. Altın ve diğer madenleri çıkarma adına topraklarımızdaki yaşamsönümlendiriliyor. Bergama, ardından Kaz Dağları, Artvin altın avcılarının istilası altında. Yurdun dört bir yanında taşocakları yeşili, topraklardaki yaşamı tüketiyor. Daha ne kadar seyirci kalacağız. Doğanın katledilmesine, yaşamın tüketilmesine daha ne kadar boyun eğeceğiz. Hayır! Bu talan, bu soygun durmalıdır. Topraklarımıza, ormanlarımıza, yaşam kaynaklarımıza, Yaşamımıza sahipçıkmalıyız. Altın aramaları durdurulmalıdır. Bu konudaki mahkeme kararları mutlak uygulanmalıdır. Maden yasası, çevre korumacı, doğal değerlere sahip çıkan nitelikteyenilenmelidir. TÜRKİYE ÇEVRE PLATFORMU (TÜRÇEP) temsilciler meclisi 20 Ekim deAnkara'da yaptığı 6.ncı toplantısında; Doğa, orman alanı, çevre kirliliği demeden ülke topraklarımızın çokbüyük bir kısmını maden arama ve işletme için ruhsat verilmesine veormanlarımızın 2B adıyla satılmasına karşı, ülkemizin dört biryanındaki 7 farklı koldan Ankara'ya doğru yürüyüşler başlatılmasınıkarar altına almıştır. TÜRÇEP bileşenleri ve diğer yerel çevre dostları tarafındanörgütlenecek olan bu eylem, geri dönüşü olanaksız doğa ve çevreyıkımlarına engel olmak ve toplumu hareketlendirerek karar vericilerüzerinde bir baskı yaratmak amacıyla, Artvin, Düzce( Akçakoca),Çanakkale, Çorlu, Antakya,Mersin (Silifke) ve Konya'danbaşlatılacaktır.
Güzergahlar; DOKÇEP-Artvin, Rize, Trabzon, Ordu, Samsun, Ankara
BAKÇEP-Akçakoca, Ereğli, Zonguldak, Bartın, Ankara/ 2. hat; Gebze, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Ankara
MARÇEP-Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Ankara/
2. hat; Edirne, Havsa, Babaeski, Lüleburgaz, Çorlu,Silivri, İstanbul, Gebze
DAÇE - Antakya, İskenderun, Adana, Tarsus/ 2. hat; Silifke, Erdemli, Mersin, Tarsus, Pozantı, Ulukışla
İÇAÇEP- Konya, Ulukışla, Bor, Niğde, Nevşehir, Avanos, Hacıbektaş,Kırşehir, Ankara olarak belirlenmiştir. 23 Kasım 2007 Cuma günü belirlenen başlama noktalarından başlayacak yürüyüşler, güzergah boyunca yerleşim yerlerinde yerel halkla, çevredostları ile buluşarak 27 Kasım2007 Pazartesi günü saat 09.00 da Ankara Tandoğan'da buluşulacak ve ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI' nda yapılacak bir basın toplantısı ile somut taleplerimiz ve yasa önerilerimizi içeren dosyaBakanlığa sunulacaktır. TÜRÇEP Bileşeni sivil toplum kuruluşlarımızı, meslek odalarımızı vesendikalarımızı bu yürüyüşü en etkin biçimde organize etmek üzereBölge Platformları sekretaryaları ile hızla iletişime geçerek tüm güçve olanaklarını seferber etmeye, Yürüyüş güzergahında bulunan tüm çevre dostlarını, -Yaşanılabilir bir çevre ve yaşam hakkı için, -Doğaya, topraklarımıza, ormanlarımıza, yaşamımıza sahip çıkmak için yürüyecek çevre dostu, çevre gönüllüsü TÜRÇEP bileşenleri ilebuluşmaya, yürüyüşlere katılmaya, seyirci olmaya son vermey eçağırıyoruz.

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google
 
Web alterblogalisation.blogspot.com

Alterblogalisation

↑ Grab this Headline Animator