Baska turlu bir sey benim istedigim, Ne agaca benzer, ne buluta benzer; Burasi gibi degil gidecegim memleket, Denizi ayri deniz, havasi ayri hava; Nerde gorduklerim, nerde o bekledigim kiz| Rengi baska,tadi baska. CAN YUCEL

Cuma, Kasım 02, 2007

Aloo. Bu is yerinde grev var.

Novamed fabrikasında çalışan kadın işçilerin, işyerindeki çalışma koşullarının düzeltilmesi ve örgütlenme haklarının kabul edilmesi için 26 Eylül 2006'dan beri sürdürdükleri grev bir yılı astı... Novamed isçileri ile patronun 30 Ekim'de masaya oturacagı su günlerde, özellestirmenin, ücretlerin düsürülmesi, sendikal örgütlülügü zayıflatma, sendikasızlastırmaya ve sermaye karına kar katma uygulamalarına karsı yeni bir Grev dalgası yurdu sarıyor: Türktelekom Grevi...

“Biz PTT’yi, telgrafçı HAMDI BEY’lerin ruhundan teslim aldık....
Biz bagımsızlık sevdalılarıyız, vatan topraklarımıza canımızı verecek kadar asıgız. Emperyalist güclerin baskılarına boyun egmez, sinsi oyunlarına düsmeyiz. Biz halkız.
Bizler dag ve direk tepelerinde donarak, yer altında lagım sularının içinde, gece ve gündüz demeden calistik. Bizler telefona müracaat eden vatandasın telefon almaya ömrünün yetmeyecegi bekleme sürecini bir güne indirdik.”

Böyle diyor grev gözcüsü Bayram.. Ugradıkları haksızlıklara ve hainlikle suclamalara karsın, bası dik eylemlerinin haklılıgını savunuyor...

Haberlesme hayatımızın bir parçası.. Telekom grevi, agacın kökleri ve dallarıyla hayata baglanması gibi tüm hayatı etkiliyor.. Cep telefonlundan, hastanelere, kredi kartlarından, alışveriş merkezlerine, bankalar, haber merkezleri, internet altyapısı, tüm devlet daireleri ve kurumlar, illerarası ve yurtdısı iletisimini de etkileniyor.

Grev sırasında yasanan olumsuzluklar da, haklı bir eylemi haksızlıgı ugratma cabası icinde.. Greve destek saglama izlenimi yaratan, internet baglantılarını saglayan kabloların kesilmesi, grevdeki insanları hainlik suçlamasıyla karsı karsıya bırakıyor..

Kadıköy’den bir grup Karikatürcüler Dernegi üyesi karikatürcü olarak, destek ziyaretlerine gittigimiz Telekomun Acıbadem’deki merkezinde bir grev gözcüsü kabloların kesilmesi olayına; “biz böyle bir seyi nasıl yapabiliriz, kendi grevimizi sabote edebilir miyiz?” diye karsı çıkıyor..

Sonra bir baskası: “Turktelekom uzantılı mailler kesilmis, bazı siteler kapatılmıs, hastalanan arkadaslarımıza hasta kagıdı imzalatılmıyor.. Bunlardan haberiniz var mı?” diye soruyor.. “bizi hainlikle suclayanlar, asıl bunların hainlik oldugunun farkında degiller mi? kisilerin haberlesme özgürlügü, hastaneye gitme özgürlügü var.. Bunların annesi, kardesleri, akrabası cocukları var...! Ayıptır!” diyor..

Bir baskası:
-“Emperyalist güclerin parçala yönet parolası ile kurumumuzdaki personeli dörde bölerek yönetenler, 30.000 ile 80.000$ alırken, maas artısına %4 önerilen bizler, bir taraftan da bazı sosyal haklarımızı kısarak, reelde %20’ye yakın maası geriye düsecek olan üyelerin de sonuna kadar yanında olmaya çalısıyoruz..” diyor...

Bir arkadas da, yasadıkları bir detayı bize karikatürize ediyor:
-“gelen arıza ihbarları karsısında ne yapıyorsunuz?”
- “gelen arızaları not alıyoruz. arızalara bakmıyoruz ama kayda "ariza giderildi" diye giriyoruz...”
-“bu, eylem bittiginde size biraz fazala yük getirecek anlasılan?! ”
-“valla öyle.!. sonunda bu grev bittikten sonra, biriken bütün arızaların hepsine birden bakmak zorunda kalan da yine bizler olacagız..” diyerek gülümsüyor...

bize ikram ettikleri caylar esliginde, keyifli bir sohbetler yapıyor, kahkahalar arasında onlar da biz de moral buluyoruz.. ayrılmadan önce uzattıkları ziyaretci defterine karikatür olarak düsüncelerimizi yazıyoruz..

Uçüncü haftasına girecek olan Turktelekom grevi; sabotajlar, hainlik suçlamaları, mahrumiyetler altında, ama buna karsın yurt genelinde ve yurt dısındaki sendikalar ve cesitli kuruluslardan gelen güçlü desteklerle birlikte kademe kademe ama kararlı bir bicimde sürüyor..

Yazi ve cizgi : Vahit akca

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google
 
Web alterblogalisation.blogspot.com

Alterblogalisation

↑ Grab this Headline Animator