Baska turlu bir sey benim istedigim, Ne agaca benzer, ne buluta benzer; Burasi gibi degil gidecegim memleket, Denizi ayri deniz, havasi ayri hava; Nerde gorduklerim, nerde o bekledigim kiz| Rengi baska,tadi baska. CAN YUCEL

Cumartesi, Ekim 06, 2007

Cevre icin blog basina

Blog Hareket Günü

Web’deki bütün blogcular, 15 Ekim günü herkesin kafasına tek bir önemli sorunu koymak için bir araya gelecekler. 2007’deki konu; çevre. Tüm blogcular kendi yöntemlerince ve kendi konularıyla bağlantılı olarak yayım yapacaklar. Amacımız herkesin daha iyi bir gelecek için konuşmasını sağlamak.

Bizler, her milletten ve özgeçmişten, her konuda yazı yazan blogcuların katılımını istiyoruz. 6 Eylul aksami 6000'e yakin blog kaydoldu.İşte yapmanız gerekenler:

15 Ekim’de Yayım Yapmak

Blogunuzda çevre ile ilgili bir soruna yer veren bir yazı yayımlayın.

Örneğin; Para ile alakalı bir blog evde çevre ile barışık gereçler kullanarak nasıl tasarruf edilinebileceğini yazabilir. Benzer şekilde ,politika ile ilgili diğer bir blog ise politika arenasındaki çevreye ilişkin siyaseti gözden geçirebilir.

Yayımlar belli bir gündeme sahip olmak zorunda değildir, basitçe blogcu ve okuyucusuna uygun olacak şekilde konuya daha genişce hitap edilmesi gerekmektedir. Hedefimiz belli bir bakiş açısını empoze etmek değildir, sadece sorunu masaya yatırıp tartışmaktır. O zaman, okuyucunuza ve blogunuza uyacak şekilde sadece çevreye yönelik yazın ve 15 Ekim’de yayimlandığından emin olun.

Yapabileceğiniz diğer şeyler

Blog Hareket Günü’ne sitenize bir reklam logosu (banner) http://blogactionday.org/promote koyarak ya da blogunuzun günlük kazancını çevre ile ilişkili bir yardım kurumuna bağışlayarak da katılabilirsiniz.

Blog’unuzu kayıt ettirmek

Blog Hareket Günü’ne katılımcı olmaya isteklilerin kayıtlarını tutmaktayız ve bu nedenle blogunuzun kayıdını http://blogactionday.org/commit adresinden yapmanız çok yardımcı olacaktır.

Şu aşamada form sadece İngilizce’dir, ancak formun doldurulması gereken boşluk alanları şunlardır:

1 – Blog İsmi/Başlığı

2 – Blog URL adresi

3 – Ortalama RSS Üye Sayınız
(Bu yayımlanmayacaktır. Blog Hareket Günü’ne yaklaşık erişimi hesaplayabilmek için kullanılmaktadır. Basitçe ortalama güncel besleme hesabını Feedburner’dan veya benzer hizmet veren yerden giriniz. Eğer izleyici sayısını bilmiyorsanız, sadece ‘0’ giriniz.)

4 – E-posta Adresiniz
( SADECE iki eposta alacaksınız. Birincisi Blog Hareket Günü 2007’ye iki gün kala ve ikincisi de Ağustos 2008’de gelecek yılın günü ile ilgili olarak.)

5 – Son boşluk ise gerçekten insan mı yoksa spam(reklam) robotu olup olmadığınızı test etmek için. Sadece orada görünen rakamları boşluğa giriniz.

Blog Hareket Günü 2007’ye katıldığınız için teşekkür ederiz! Ümit ediyoruz ki gelecek yıllarda bütün site bir çok dile çevrilmiş olacak :-)

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google
 
Web alterblogalisation.blogspot.com

Alterblogalisation

↑ Grab this Headline Animator