Baska turlu bir sey benim istedigim, Ne agaca benzer, ne buluta benzer; Burasi gibi degil gidecegim memleket, Denizi ayri deniz, havasi ayri hava; Nerde gorduklerim, nerde o bekledigim kiz| Rengi baska,tadi baska. CAN YUCEL

Salı, Ekim 03, 2006

Benim Kütüphanem Projesi


Toplum Gönüllüleri'nin Benim Kütüphanem Projesi'ni sürdürdüğü il halk kütüphanelerinde çocuklar, Can Çocuk'un katkılarıyla sanatçı ve yazarlar çocuklarla buluşacak.
Projenin sürdürüldüğü Ankara, Antalya, Aydın, Diyarbakır, Gaziantep, Malatya, Manisa, Sakarya, Samsun ve Şanlıurfa’daki il halk kütüphanelerinde çocuk kitapları yazarları ile tiyatro ve sinema sanatçılarının katılımıyla “Okuma Günleri” gerçekleştirilecek.
Ekim ayında başlayacak etkinlikler, her il halk kütüphanesinde bir etkinlik olarak Kasım ve Aralık aylarında da devam edecek. Okuma Günleri’nin konukları Çetin Öner, Sevim Ak, Nemika Tuğcu, Bilgin Adalı, Göknil Genç, Erdoğan Kahyaoğlu, Tilbe Saran, Buket Dereoğlu, Özgür Özgülgün, Pelin Batu gibi sanatçılar olacak. Etkinlikler ayda on “Okuma Günü” olmak üzere, üç ayda gerçekleştirilecek 30 “Okuma Günü” ile sona erecek.

Etkinliklerle, Toplum Gönüllüsü gençler tarafından yenilenen kütüphanelerin, kullanımın artırılması ve kültür yaşantımıza renk katılması amaçlanıyor. Ayrıca etkinliklerle yazarlar ve sanatçılar ile çocukları kütüphanelerde buluşturarak, çocukların kültürel anlamda gelişimlerine katkıda bulunmak ve kütüphenleri çocuklar için bir yaşam ve cazibe merkezi haline getirmek de hedefleniyor.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google
 
Web alterblogalisation.blogspot.com

Alterblogalisation

↑ Grab this Headline Animator