Baska turlu bir sey benim istedigim, Ne agaca benzer, ne buluta benzer; Burasi gibi degil gidecegim memleket, Denizi ayri deniz, havasi ayri hava; Nerde gorduklerim, nerde o bekledigim kiz| Rengi baska,tadi baska. CAN YUCEL

Cumartesi, Eylül 23, 2006

Türkiye Sosyal Forumu

Küresel sermayenin dünya çapında yürüttüğü ve her şeyi sermayeye ve sermayenin çıkarlarına tabii kılan neo-liberal saldırıya karsi cikan toplumsal hareketler, ağlar ve sivil toplum orgutleri 2001 yilindan itibaren sosyal forum adi verilen platformda dusuncelerini ve eylemlerini paylasiyor. Neoliberal politikalar alternatifler araniyor, baris mucadelesi genisletiliyor ve her turlu ayrimciliga ve irkciliga karsi duruluyor. Ilki 2001 yilinda Dunya Sosyal Forumu adiyla Brezilya’nin Porto Alegre sehrinde duzenlendi. Sonraki yillarda Bölgesel (Avrupa, Afrika,Akdeniz) ve Tematik (Demokrasi, Insan Haklari) Forumlarin sayisi artti. Sehirler hatta kentler kendi soyal forumlarini orgutlediler. Ulkemizde Istanbul sosyal Forumu adi altinda baslayan surec yeni bir evreye giriyor. Haziran 2005 tarihinde yapılan bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurulan Turkiye Sosyal Forumu (TSF) 30 Eylül - 1 Ekim'de İstanbul'da toplanıyor. Toplantılar Darphane-i Amire (Gülhane), İstanbul Gazeteciler Cemiyeti (Cağaloğlu) ve İstanbul Tabip Odası'nın (Cağaloğlu) salonlarında yapılacak. TSF'de 60'dan fazla kurum ve çevrenin düzenlediği 41 seminer ve atölye düzenleniyor. Sosyal Forum'da Neoliberal küreselleşmeye ve savaşa, özelleştirmelere ve yoksulluğa, iklim değişikliğine ve çevrenin yok edilmesine, demokratik haklara saldırılara, cinsiyetçiliğe ve ırkçılığa karşı "Başka Bir Dünya"nin ve Başka Bir Türkiye”nin nasil yaratilacagi tartisilacak.

Program oldukca zengin. Iste bazi konular:
Kadın Hareketi ve Sosyal Forum Süreçleri
Türkiye'nin Enerji Sorunları - Nükleer enerji santralleri, küresel ısınmanın yarattığı sorunlar ve nedenleri
Gecekondular, barınma hakkı ve kentsel dönüşüm
Sağlık Hakkı - Sağlık ve Sosyal Güvenlikte Özelleştirmeler

Programin tamamini pdf dosyasi halinde indirebilirsiniz www.sosyalforum.org sitesinden bakabilirsiniz.

Sosyal forum süresince veya daha öncesinde yapilacak iþlere gonullu olarakyardimci olmak isterseniz, Türkiye Sosyal Forum ofisine tsf@sosyalforum. org e-posta adresinden veya 0212 2433715 nolu telefondan ulasabilirsiniz.
Baska Bir Turkiye Mumkun

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google
 
Web alterblogalisation.blogspot.com

Alterblogalisation

↑ Grab this Headline Animator