Baska turlu bir sey benim istedigim, Ne agaca benzer, ne buluta benzer; Burasi gibi degil gidecegim memleket, Denizi ayri deniz, havasi ayri hava; Nerde gorduklerim, nerde o bekledigim kiz| Rengi baska,tadi baska. CAN YUCEL

Çarşamba, Eylül 13, 2006

Artik Yeter

www.bianet.org dan Kemal Ozmen'in haberi:
200 aşkın Kürt ve Türk aydın bugün (12 Eylül) bir bildiri yayınlayarak PKK'ye silahlı eylemlere ön koşulsuz olarak derhal son verme çağrısı yaptı.
Aralarında Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Diyarbakır Barosu Başkanı Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Saniyici ve Ticaret Odası Başkanı Kutbettin Arzu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sevgi Göyçe, gazeteciler Murat Çelikkan, Zeynep Oral, İpek Çalışlar, akademisyenler Prof.Dr. İbrahim Kaboğlu Prof. Dr. Melek Göregenli, Prof.Dr. Fatma Gök, sosyolog Pınar Selek, Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı (TESEV) Yönetim Kurulu Başkanı Can Paker'in de bulunduğu 200 aşkın kişi, "Herkesin demokratik toplumsal yaşama katılabilmesi ve toplumsal barışın sağlanması için, devletin tüm kurumlarının da gerekli yasal düzenlemeleri ve projeleri vakit geçirmeksizin gerçekleştirmesini istiyoruz" dedi.
Çağrının tam metni şöyle:
"Biz aşağıda imzası bulunan yurttaşlarSon günlerde yoğunlaşan şiddet ve çatışma ortamından kaygı duymakla kalmayıp, "Artık yeter!" diyoruz. İçinde bulunduğumuz son derece kritik dünya ve bölge koşullarında, çatışmaların sürmesinin, Türklerin ve Kürtlerin barış ve güven ortamında birlikte yaşamasını giderek zorlaştırdığını görüyor; geri dönüşü olanaksız kılacak gelişmelerden endişe ediyoruz.Hangi etnik kökenden olursa olsun, asker-sivil gençlerimizin, çocuklarımızın ölmesine; hepimizin yaşama hakkının, geleceğimizin, güvenliğimizin, özgürlüğümüzün tehdit altında kalmasına "hayır" diyoruz. Ülkemizde herkes için barış, herkes için adalet talep ediyoruz. Bugüne kadar şiddetle çözülemediği görülen sorunları barışçı yollardan çözmek mümkündür ve bu çözüm yalnızca bizim ellerimizdedir. Bin yıldır bu topraklar üzerinde birlikte yaşayan bizler, artık çocuklarımıza kalıcı bir barış bırakmak istiyoruz.Bugüne kadar kaybettiklerimizin acısını yüreklerimizde hissederek, bundan böyle başka hayatların karartılmaması için, umarız son defa sesleniyoruz: PKK silahlı eylemlere ön koşulsuz olarak derhal son vermelidir. Her türlü şiddet son bulmalı, sorunların barışçıl ve demokratik yollardan çözümüne olanak tanınmalıdır. Herkesin demokratik toplumsal yaşama katılabilmesi ve toplumsal barışın sağlanması için, devletin tüm kurumlarının da gerekli yasal düzenlemeleri ve projeleri vakit geçirmeksizin gerçekleştirmesini istiyoruz. Bunun bir zaaf değil bir ödev ve sorumluluk olduğu inancıyla, taleplerimizin takipçisi olacağımızı bildiriyoruz."
Geçen yıl aralarında bu çağrı metninde de imzası bulunanların da yer aldığı 150 aydın PKK ve hükümete "silahlar sussun, çatışmalar dursun" çağrısı yapmıştı. Daha sonra açılama yapan 264 Kürt aydını da, bu çağrıya destek vermişti. (KÖ)

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google
 
Web alterblogalisation.blogspot.com

Alterblogalisation

↑ Grab this Headline Animator