Baska turlu bir sey benim istedigim, Ne agaca benzer, ne buluta benzer; Burasi gibi degil gidecegim memleket, Denizi ayri deniz, havasi ayri hava; Nerde gorduklerim, nerde o bekledigim kiz| Rengi baska,tadi baska. CAN YUCEL

Çarşamba, Aralık 07, 2005

Yurttaş Heyeti Basın Toplantısı (Sesonline)

[Sesonline] Şemdinli'deki bombalama olayından sonra bölgede incelemelerde bulunan ve aralarında İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Yazar Oya Baydar ve DİSK Genel Sekreteri Musa Çam'ın da bulunduğu ''Yurttaş Heyeti'' Green Park Otel'de basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda, bölgedeki yurttaşların izlenimlerinin yer aldığı film gösteriminin ardından ortak açıklamayı, Prof. Dr. Gençay Gürsoy yaptı. Gürsoy ortak açıklamada şunları söyledi; ''Hakkari, Şemdinli, Yüksekova ve Van'da yurttaşlarla yaptığımız toplantılarda öncelikli talep, boğulan seslerini bütün Türkiye'ye duyurmamızdı. 'Bölücü, ayrılıkçı ve terörist olmadıklarını, Kürt kimlikleriyle Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit yurttaşları olarak barış içinde yaşamak istediklerini' dile getiriyorlardı.'Bu devletin Kürt yurttaşları olarak adalet, can güvenliği, barış ve huzur istiyoruz' sözleri, hemen her konuşmanın dile getirdiği ortak arzuydu. Bu arzu ve talepleri dile getirirken, Türkiye toplumunun sorunlarını kendi dinamikleriyle çözmesinin önemini de vurguladılar.Biz, onların seslerini ve taleplerini duyurmak, adalet, özgürlük ve barış özlemlerini iletmek görevini üstlendik. Şemdinli'de açığa çıkan ve Türkiye'yi hukuk devleti olmaktan uzaklaştıran ilişkilerin kamuoyuna açıklanması, suçluların adil bir şekilde yargılanması için bu davanın takipçisi olacağımıza söz verdik.''''Bölgede hemen her aileden bir gencin dağda olmasının yarattığı kanamaya çözüm getirecek yasal düzenlemelerin yapılmasının istendiği'' ifade edilen açıklamada, ''Bölgede görülen işsizlik, yoksulluk ve ekonomik durgunluğun tahripkar etkilerinin giderilmesi için, hükümetin yerel idareler ve meslek kuruluşlarıyla diyalog içerisinde sosyal ve ekonomik önlemleri hayata geçirmesini talep ediyoruz'' denildi.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google
 
Web alterblogalisation.blogspot.com

Alterblogalisation

↑ Grab this Headline Animator