Baska turlu bir sey benim istedigim, Ne agaca benzer, ne buluta benzer; Burasi gibi degil gidecegim memleket, Denizi ayri deniz, havasi ayri hava; Nerde gorduklerim, nerde o bekledigim kiz| Rengi baska,tadi baska. CAN YUCEL

Cumartesi, Kasım 12, 2005

Bilgi Edinme ücrete tabi

Hürriyet gazetesinin 11/11/2005 tarihli haberine gore bilgi edinmemiz bundan boyle ucrete tabi olacak. Bilgi edinme hakkımıza ekonomik bir engel gelecek. Uygulama nasıl olacak bilmiyorum ama caydırı etkisi olacağı kesin.
Bilgi edinme ücrete tabi

Bilgi Edinme Hakkı Yasası’nın Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik’te yapılan değişiklikte elektronik posta dahil olmak üzere yapılan bilgi edinme başvuruları ücrete tabi oldu. Yönetmelikte yapılan değişiklikle, kurum ve kuruluşlar, elektronik posta yoluyla erişim sağlananlar dahil olmak üzere erişimine olanak sağladıkları bilgi veya belgeler için başvuru sahibinden, bilgi veya belgelere erişimin gerektirdiği inceleme, araştırma, kopyalama, postalama ve diğer maliyet unsurları ile orantılı ölçüde ücret tahsil edilebilecek. Kurum ve kuruluşlarca uygulanacak bilgiye erişim ücret tarifesi Maliye Bakanlığı’nca belirlenirken, erişimine olanak sağlanan bilgi veya belgelerin ilk on sayfalarının kopyaları için, postalama maliyeti dahil herhangi bir ücret alınmayacak.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google
 
Web alterblogalisation.blogspot.com

Alterblogalisation

↑ Grab this Headline Animator