Baska turlu bir sey benim istedigim, Ne agaca benzer, ne buluta benzer; Burasi gibi degil gidecegim memleket, Denizi ayri deniz, havasi ayri hava; Nerde gorduklerim, nerde o bekledigim kiz| Rengi baska,tadi baska. CAN YUCEL

Perşembe, Haziran 11, 2009

Edi Bese; Yetti Garı Biz artık tam demokrasi istiyoruz

Hukumet devletle yasadigi gerilimli iliskide sonunda Cemil Cicek mantigina teslim oldu. Yagmaciliklarina susulmasi karsiligi tam demokrasiyi unutup devlet gibi dusunmeye ve hareket etmeye basladi. Bu oldugundan beridir hukumet, guvenlik burokrasinin emir ve gorusleri ekseninde hareket ediyor. Bunun sonucu olarak hukuk ihlalleri, hatta hukukun keyfilesmesi olaganlasmaya basladi.

Bir yandan Kurt sorunu bariscil cozume kavussun diye cabalanirken, uluslararasi konjonktur buna uygun ortam saglarken, diger yandan da Kurt hareketinin silahli olmayan mensuplarina karsi yipratici bir operasyon yapiliyor. Adeta kalici bir baris olmasin, bu ulke 30 yildir kanayan bir yaradan kurtulmasin, silahlar susmadan savas tum siddeti ile sursun, bircok genc insan artik daha da anlamsizlasan bu savas yuzunden canlarindan olsun isteniyor. Sanki Kurt hareketi silahtan baska her tur cozumden uzak dursun, bu ulke agir adimlar ile bir ic savasa suruklensin isteniyor.

Hayir, artik yetti, biz cocuklarimiz silah tuccarlari kazanclarina kazanc katsin diye olsun istemiyoruz, biz doganin ve insanin yillardir suren yikimi devam etsin, ulke daha da yoksullassin, demokrasi bir hayale donussun, bu ulke savas ortaminda yasamaya devam etsin istemiyoruz.

Tam da bu nedenle Kurt halkinin medyasi olan Gunluk Gazetesi'ne donuk baskilari demokrasiye yapilan buyuk bir ihanet olarak goruyoruz. Ve hukumete diyoruz ki kani kanla yikamayin, iki oy ugruna bu ulkeyi kanli bir fasizm iklimine suruklemeyin, artik eyyamciligi, nalinci keseri gibi kendine yontarak idare etmeyi birakin. Artik yeter/Edi Bese, biz bu ulkede kalici baris istiyoruz, biz bu ulkede Kurt halki esit yurttas olsun istiyoruz, DTP vebali degil cozumun bir parcasi olarak gorulsun istiyoruz. Bu ulkede barisla, onurun, adaletin elele vermesini arzuluyoruz. Tum bunlar olsun ki bu ulkede yoksulluk azalsin, bu ulkede silah tuccarlari degil emegi ile yasamak durumda olanlar insanca bir hayat yasasin.

Yeter Silahlar Sussun, Yeter Artik Ozgur Bir Yasam Olaganlassin.

Yesiller Partisi Basin Burosu
Sekreterya - Istanbul Yesil Ev: Istiklal cad. Balo sok. No:21 Kat:1 Beyoglu - IstanbulTel: 212-244 77 80 ve 533-362 02 13
yesillerbilgi@ yahoo.com. tr - yesillerinfo@ yesiller. org
www.yesiller. org

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google
 
Web alterblogalisation.blogspot.com

Alterblogalisation

↑ Grab this Headline Animator