Baska turlu bir sey benim istedigim, Ne agaca benzer, ne buluta benzer; Burasi gibi degil gidecegim memleket, Denizi ayri deniz, havasi ayri hava; Nerde gorduklerim, nerde o bekledigim kiz| Rengi baska,tadi baska. CAN YUCEL

Cuma, Ekim 07, 2005

Yeşil Müzakere

3 Ekim 2005 tarihinde AB ile müzakereler başladı. Biz de bu sürece katkıda bulunmak için daha önce yaptığımız gibi Avrupa Yeşiller Partisi’nin 2004 Avrupa Parlementosu Seçimleri için hazırladığı « Avrupa için 44 öneri – Yeşiller’in Avrupa Sözleşmesi » adli kitapçıktan her hafta 2 öneriyi çevirerek yayınlıyoruz. Bu hafta 15. ve 16. önerileri okuyabilirsiniz. Sözleşmenin özgün hali için http://www.eurogreens.org/ adresine bakabilirsiniz. Çizgi: Vahit Akça
15 ) Natura 2000’in izlenmesi için bağımsız bir büro kurulması
2002 yılının sonunda Avrupa Yeşiller Grubunca Avrupa Parlementosu’nda yaptığı konferansta taraflardan Natura 2002 sürecinde ağın tamamlanmasına yardım edilmesi için bir yardım masası kurulması konusunda yoğun bir istekle karsılaşıldı. Bu amaç için bilinç uyandırma ve diğer genel eylemler için çevre alanındaki Topluluk Eylem Programları temelinde bir fon oluşturduk. Doğa direktiflerinin yerine getirilme süreci öncelikle üye devletlerin kısttlamaları – konuların ortak finansmanı ve taraflarca kabul olmaması yüzünden – nedeniyle farkedilir şekilde ertelendi. Geniş bir sekilde kabul görmüştür ki en iyi uygulama ve tavsiye için bir platform kurmak uygulama sürecini çok gelisterecektir.


16) Genetik degisikliginde bir yesil strateji: Alan, harita, etiket

GDO’suz bölgeler yaratmak. Yeşiller genişlemis bir Avrupa Birligi’nde GDOsuz bolgeler yaratılmasini gelistirmeyi teşvik etmek istemektedir. Piedmont gibi bölgeler ya da İrlanda adası gibi coğrafi varlıklar örneğin kendilerini GDOsuz bölgeler olarak tanımlayabilmelidir.
Yesil bir Avrupa Haritasını teşvik etmek.
Yesiller haritalarin ve yaftaların ekolojik kararların coğrafyasıyla ( kendi arazisini nükleersiz veya GDOsuz, GATS kolaylıklı ilan eden yerel belediyeler) yayınlanmasını talep eder. GDO ile beslenmiş hayvanlardan gelen gıdaların ve yemlerin etiketlenmesi. GDO içeren ürünlerin tedavüldeki etiketlenmesi – etiketleme eksikliği – problem yaratmaktadır. İşte bu yüzden tüketiciye mutlak şeffaf bilgiyi sağlama yönünde çalışmak gerekidir. Yeşiller GDO’lu ürünler veya GDO’lu bir kaynaktan türemiş ürünler gıda zinicirine girdiğinde sistematik etiketlemeyi talep ederler. Bu özellikle GDO’lu yem ile beslenen hayvanlardan gelen ürünlerde önemlidir.

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google
 
Web alterblogalisation.blogspot.com

Alterblogalisation

↑ Grab this Headline Animator