Baska turlu bir sey benim istedigim, Ne agaca benzer, ne buluta benzer; Burasi gibi degil gidecegim memleket, Denizi ayri deniz, havasi ayri hava; Nerde gorduklerim, nerde o bekledigim kiz| Rengi baska,tadi baska. CAN YUCEL

Pazar, Mart 29, 2009

Yaygın Kuşları İzlemek İçin Gönüllüler Aranıyor



Yaygın Kuşları İzlemek İçin Gönüllüler Aranıyor


Turkiye’de ilk kez 2007 yilinda Doğa Derneği koordinasyonunda başlayan Yaygın Kuşları İzleme Projesi'nin üçüncü yılındaki yer alacak gönüllü kuş gözlemcileri aranıyor.Çalisma kapsamında her biri yaklaşık yarım gün sürecek toplam iki arazi calismasi gerçekleştirilecek. Arazi çalışmalarının ilki 1 Nisan – 15 Mayis, ikincisi ise 16 Mayis – 30 Haziran tarihleri arasi yapılacak. Çalışmaya gönüllü olarak katılacak olan kuş gözlemcilerine malzeme ve teknik bilgi için destek sağlanıyor.


Yöntemle ilgili ayrıntılı bilgi ve katılım konusunda 10 Nisan tarihine kadar Doğa Derneği Tür Sorumlusu Ferdi Akarsu ile irtibata geçilmesi gerekiyor. Bugune kadar yapılan Yaygin Kus İzleme hakkında daha fazla bilgi almak için http://www.dogadernegi.org/data/yayinlar/turkiyeninyayginkuslari.pdf baglantisindan Türkiye'nin Yaygın Kuşları İzmele 2007-2008 Raporu'na ulaşabilirsiniz.

Kaynak: www.dogadernegi.org

Etiketler: ,

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google
 
Web alterblogalisation.blogspot.com

Alterblogalisation

↑ Grab this Headline Animator