Baska turlu bir sey benim istedigim, Ne agaca benzer, ne buluta benzer; Burasi gibi degil gidecegim memleket, Denizi ayri deniz, havasi ayri hava; Nerde gorduklerim, nerde o bekledigim kiz| Rengi baska,tadi baska. CAN YUCEL

Salı, Aralık 23, 2008

Çiftçi- Sen: Tarım Yaşamdır, Yaşatılmalıdır

Küresel kapitalizm içine sürüklendiği derin krizle birlikte yoksullaştırıcı ve yoksunlaştırıcı politikalarını daha da şiddetlendirdi. Bu politikalara karşı, emekçiler, yoksul halk kitleleri dünyanın her yerinde direnmeye çalışıyorlar. Bu politikalardan en çok etkilenen kesimlerden biri olan çiftçiler/köylüler ise kendi üretim biçimlerini ve yaşam tarzlarını sürdürmenin yollarını arıyorlar.

Çiftçiliği ortadan kaldırmaya, tarımı şirketleştirmeye programlanmış politikalar bu kriz ortamında tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de daha bir ivme kazandı. Çünkü Türkiye de ulusaşırı tarım ve gıda şirketleri ve onun yararına çalışmalar yürüten IMF ile girift ilişkiler içinde olan bir ülke.Dünyanın krize boynuna kadar gömüldüğü bu süreçte, Türkiye tarımı doğru yönetilirse yurttaşlarımız açlıkla karşılaşmayabilir. Krizle açlık buluşmayabilir.Daha önce de defalarca belirttiğimiz gibi, tarım alanında bugüne kadar izlenen olitikalar yanlış. Bu politikalar uygulanmaya devam edildikçe, krizle açlığın buluşmasını engellemek mümkün olmayacaktır. Türkiye’nin gerçek bir tarım reformuna ve bunu başarmak için de bağımsız isteğe, güçlü bir inanca ihtiyacı var.Bugün 2 seçenek arasında bir tercih yapma zorunluluğuyla karşı karşıyayız:- Tarımı insanların ve diğer tüm canlıların yaşamını sürdürebilmesi için doğru yönetip yönlendirmek, yani gıdanın egemenliğini yeniden ele geçirmek;- Tarımı, şirketlere birikim ve sömürü alanı olacak şekilde terk etmek.Biz çiftçiler/köylüler gıda egemenliğini ele geçirmekten, tarım politikalarının üreticiler ve tüketiciler tarafından belirlenmesinden yanayız. Bu konuda tarafız.Bu amaçla Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu olarak tarım ve krize ilişkin değerlendirmemizi ve çözüm önerilerimizi “Tarım Reel Sektördür” başlığı altında bir dosya halinde kamuoyu ile paylaşmayı uygun gördük. Saygılarımızla.
Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu
Ali Bülent ERDEM Abdullah AYSU
Genel Sekreter Genel Başkanı

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google
 
Web alterblogalisation.blogspot.com

Alterblogalisation

↑ Grab this Headline Animator