Baska turlu bir sey benim istedigim, Ne agaca benzer, ne buluta benzer; Burasi gibi degil gidecegim memleket, Denizi ayri deniz, havasi ayri hava; Nerde gorduklerim, nerde o bekledigim kiz| Rengi baska,tadi baska. CAN YUCEL

Pazartesi, Kasım 10, 2008

Sürüdürülebilir Yaşam Film Festivali

Neden bir film festivali?

Sistematik değişim ancak o sistemi oluşturan bireylerin, toplumların ve kurumların eş zamanlı dönüşümüyle mümkün. Bir sistemi oluşturan kitlenin kritik çoğunluğu yeni bir bilinç düzeyine eriştiğinde sistem de dönüşüyor. Bu ise bireylerin içinde bulundukları gerçekliği algılamalarında bir farklılaşma, sistemin bütünündeki neden-sonuç ilişkilerini kurabilmeleri ve düzenin içindeki rollerini görebilmeleri ile mümkün olabiliyor.
Tarımdan enerjiye, sağlıktan atıkların dönüşümüne, eğitimden ekonomiye yaşamın her alanının bütüncül bir dünya görüşüne göre yeniden biçimlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediğimiz Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali ile;
“Görselin” bilgilendirme, farkındalık yaratma ve etkileme gücünü kullanarak bireyde ve toplumda değişim yaratmak
Mekanik ve parçalanmış bir dünya görüşünü ve bu görüşün ürünü “yaşamı tüketen” sistemi bütüncül bir bakış açısıyla “görünür” kılmak
Aynı zamanda dünyada “sürdürülebilir bir yaşam” için yapılan çalışmaları, hareketleri, düşünce sistemlerini, uygulamaları, öğretileri, yeni bir bilinç seviyesini ve sürdürülebilir yaşam vizyonunu seyirciyle paylaşarak bireyleri umuda ve sağduyuya davet etmek; onları kendilerini güçsüz kılan bir sistemden sıyrılmaları ve kendi güçlerini keşfetmeleri için cesaretlendirmek istiyoruz!

Nasıl bir film festivali?

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin ilki 26-28 Kasım 2008 tarihlerinde İstanbul’da İtalyan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecektir. Festival 3 gün sürecek, yaklaşık 25 kısa ve uzun metrajlı belgesel ve animasyon filmden oluşacaktır. Festival gösterimleri ücretsiz olacaktır.
Festivalin vizyonu gezici bir hale dönüşmesi ve Türkiye’nin farklı yerlerinde de yapılmasıdır. Festivalin talep olan diğer illerde yapılması planlanmaktadır. Ayrıca festival sonrası gösterilen filmlerden oluşacak ve okulların ve STK’ların kullanımı için bir film paketi oluşturulması düşünülmektedir.
“Yaşam”a bütüncül bakabilmek için “Sürdürülebilir Yaşam” anabaşlığı altında “Gıda” “Tarım” “Enerji” “Madencilik” “ Ekonomi” “Atık” “Su” “Sosyal Sürdürülebilirlik” temalarındaki filmlerde değinilen başlıca konular; ekoloji, biyolojik çeşitlilik, su, gıda ve tarım, sağlık, enerji, eğitim, politika, madencilik, ekonomi, iklim değişimi, atıklar, mimari, sosyal değişim ve sivil hareket ile şehirde sürdürülebilirlik olarak belirlenmiştir.

Etiketler:

1 Comments:

Blogger filiz said...

merhaba!
Ben Filiz, Surdurulebilir Yasam Kolektifinden, festivali organize eden ekipten...festivali blogunuzdan duyurdugunuz icin cok tesekkurler!
bir rica, sonda verdiginiz film programi linki calismiyor, dogrusu http://surdurulebiliryasam.org/filmler.html olacak...

festivale bekleriz!
filiz

2:31 ÖÖ

 

Yorum Gönder

<< Home

Google
 
Web alterblogalisation.blogspot.com

Alterblogalisation

↑ Grab this Headline Animator