Baska turlu bir sey benim istedigim, Ne agaca benzer, ne buluta benzer; Burasi gibi degil gidecegim memleket, Denizi ayri deniz, havasi ayri hava; Nerde gorduklerim, nerde o bekledigim kiz| Rengi baska,tadi baska. CAN YUCEL

Cuma, Eylül 05, 2008

Yeşiller Beşiktaş ve Sarıyer İlçeleri 1. Bilgilenme ve Tanışma Toplantısı


Çarşamba günü Yeşiller'in Beşiktaş ve Sarıyer ilçe örgütlerinin oluşturulması için düzenlenen tanışma toplantısına katıldım. Yeşil EV'de düzenlenen toplantı notlarını Alper Akyüz derledi, aşağıda okuyabilirsiniz. Yerel yeşil politika oluşturmaktaki bu ilk adımların arkasını gelmesini dileyerek ilgili herkesi katılmaya davet ediyorum.

1) Toplantının ilk bölümünde kısa tanışma sonrası Ümit Şahin tarafından Yeşiller'in ilkeleri, politik gündemi, örgütlenme ve yerel örgütlerin kurulması için gerekli aşamalar hakkında bilgi verildi ve sorular yanıtlandı. Buna göre:

- Üyelik kaydı ilçe örgütleri üzerinden yapılıyor ve kişi yaşadığı ya da çalıştığı ilçeye üye olabiliyor. Ancak bir ilçede örgüt yoksa en yakın ilçeye de üye olunabilir. İl ve ilçede örgüt yoksa da partiye doğrudan üye olunabilir, ancak bu üye yerel kongrelere katılamadığı için büyük kongreye de katılamamış olur.

- Bir ilçe örgütünün kurulmuş sayılması için yasa gereği 1 başkan ve 5 Yürütme Kurulu üyesi belirlenerek parti Merkez Yürütme Kurulu tarafından atanması ve bu kişilerin her birinin nüfus kaydı, ikametgah belgesi ve adli sicil (sabıka) kaydı alarak MYK karar defterinin ilgili sayfasının fotokopisiyle kaymakamlığa başvurmaları gerekiyor.

- Yeşiller özelinde bu 4 Yürütme Kurulu üyesi ve 1'i resmen ilçe başkanı olarak gösterilen ve en az 1'i kadın olan 2 Eşkoordinatör şeklinde yaşama geçiriliyor. Yine Yeşiller parti tüzüğü gereği bu 6 kişinin yeterli kadın aday çıkması halinde en az 3, çıkmaması halinde ise 2'sinin kadın olması gerekiyor.

2) Katılımcılar tarafından yerel düzeyde gündelik yaşamda karşılaştığımız dertlere yönelik politikanın yapılabileceği en uygun partinin Yeşiller olduğu belirtildi. Bu konuda yürütülen tartışmada STK ve parti olarak eylemlilik arasındaki ayrımlar ve tamamlayıcılıklara değinildi. Daha büyük genel kampanyalara yerel destek vermenin yanında ilçe örgütlerinin asıl uğraş alanının kendi yaşamlarında birebir yaşadıkları sorunlara ve yerel yönetimlere yönelik politika yapmak olması ve seçimler yoluyla yerel yönetimlere girmenin hedeflenmesi gerektiği konuşuldu. Eylemlerin ve politikanın da sadece karşı olmak üzerine değil, çözüm de sunan bir perspektifle geliştirilmesi beklentisi dile getirildi.

3) Bu toplantıda Beşiktaş ve Sarıyer ilçeleri özelinde politik öncelikler olarak yapılan kısa tartışmada aşağıdaki konular ortaya çıktı:

- Boğaz boyunca ve ilçe sınırları içinde bisiklet yolları,
- Köpek itlafları ve hayvan hakları, (eylem önerisi: Sarıyer Belediye Başkanının 'bana insanlar oy veriyor' sözüne nazaran köpeğe oy verdirme)
- 3. köprü tehlikesi ve ulaşım politikaları,
- Yol ve kaldırım inşaatları ve gereksiz harcamalar,
- Geri dönüşüm ve çöplerin ayrıştırılması,
- Beşiktaş Ortabahçe'de kuruyan/kurutulan çınarlar (eylem önerisi: çınarları düzenli olarak sulama)

4) Bilgiye dayalı çalışma yapılabilmesi için her iki ilçenin nüfus yapıları hakkında bilgi toplanması ve çeşitli yaş ve nüfus kategorilerine özel politika önerileri getirilmesi önerildi.

5) Gerek toplantıların kendisi, gerekse de politikaların yaygınlaştırılması için internet ve kendi sınırlı çevremizin dışına geçebilecek bir iletişim yöntemi ve stratejisi geliştirilmesi gerektiği belirtildi. Beşiktaş- Sarıyer'de bulunan üniversitelere ve liselere ulaşılması, yerel medyanın (web ve gazeteler) takip edilmesi ve ilişkiler geliştirilmesi, kampanyalarla ilgili sokak çalışmaları ve yüz yüze görüşmeler yapılması öneriler arasındaydı. Toplantıların olabildiğince ilçe merkezlerinde yapılması ve toplantı duyurularının yesiller.org ve yesilgazete.org'da da yayımlanması istendi.

6) Gelecek hafta 10 Eylül Çarşamba akşamı 19.30'da yeni katılımlar için ikinci bir tanışma ve bilgilendirme toplantısı yapılması ve iki hafta sonra belirlenecek gün ve zamanda yeniden bir araya gelinmesine karar verildi.

İstanbul Yeşil Ev
Adres: İstiklal Cad Balo Sok No 21/1 Beyoğlu
İSTANBUL
0 212 244 77 80
yesillerbilgi@yahoo.com.tr
www.yesiller.org
www.yesilgazete.org

Etiketler: , ,

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google
 
Web alterblogalisation.blogspot.com

Alterblogalisation

↑ Grab this Headline Animator