Baska turlu bir sey benim istedigim, Ne agaca benzer, ne buluta benzer; Burasi gibi degil gidecegim memleket, Denizi ayri deniz, havasi ayri hava; Nerde gorduklerim, nerde o bekledigim kiz| Rengi baska,tadi baska. CAN YUCEL

Pazar, Temmuz 13, 2008

İki katliam, iki anma

2 Temmuz günü Yol TV Sivas katliamını protesto yürüyüşünü Sivas’tan canlı olarak olarak yayınladı. Yürüyüş sonrası siyasi parti temsilcileri, Alevi hareketinin temsilcileri ve sanatçılarla yapılacak Yolun Gündemi programı saat 16:00’dan itibaren Sivas Pir Sultan Cemevi önünden canlı yayınlandı.
13 Temmuz gunu Ülke TV (Eski Kanal 7 Haber) Srebrenitsa soykırımını anmak Bosna-Hersek’te canlı yayındaydı. Daha sonra Turktime’ın haberinden Kanal 24, TGRT Haber, TV Net, Ülke TV, TV 5, Dost TV ve Hilal TV’nin de anma törenlerini canlı aktaracağını öğrendim.
Unutturulmaması gereken iki katliam. Çok kısa bir sure önce din ve milliyetçilik motifleriyle insanlığa karsı islenmiş iki büyük suç. İnsanlığa karşı işlenmiş suçları lanetlerken mağdur seçme sansımız yoktur. Neden YOL TV’yi Bosna Hersek’te, Ulke TV’yi de Sivas’ta görmüyoruz. Yanlış kurumlardan olmayacak isler mi talep etmek bu? Her iki katliamı da bizlere tüm yönleri ile aktaracak bir daha tekrarlanmaması için elinden geleni yapacak bağımlı/bağımsız yayın organı yok mudur?

Fatih Altayli’nin kösesinde yer verdiği “Ne zaman adam oluruz” sorusuna Ülke TV’yi Sivas’ta, Yol TV’yi de Bosna’da gördüğümüzde yanıtını verebiliriz.

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google
 
Web alterblogalisation.blogspot.com

Alterblogalisation

↑ Grab this Headline Animator