Baska turlu bir sey benim istedigim, Ne agaca benzer, ne buluta benzer; Burasi gibi degil gidecegim memleket, Denizi ayri deniz, havasi ayri hava; Nerde gorduklerim, nerde o bekledigim kiz| Rengi baska,tadi baska. CAN YUCEL

Salı, Kasım 28, 2006

GENC-SEN yalnız değilsin

Turkiye’nin ilk ogrenci sendikasi kuruluyor. Bu gelisme DİSK'in 28-30 Temmuz 2000'deki 11. Genel Kurul'unda, 'Gençlik ve Sendikal Hareket' üzerine aldığı kararina dayaniyor. GENC-SEN adini alacak sendika öğrencilerin ekonomik, akademik ve demokratik çıkarlarının korunması için mücadeleyi amaçlıyor. Haber bir cok basin organinda Anadolu Ajansinin haberi seklinde yer aldi. Bianet, Gencsen sözcüsü, Kıvanç Eliaçık ile soylesmis: Türkiye’nin imzaladığı uluslararası anlaşmalarda öğrencilerin sendikalaşması önünde engel yok. Anayasa 90. maddesiyle de bunu onaylıyor. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) toplu sözleşme hakkını eline alan bir örnek. Haklarımızı ve çıkarlarımızı kurmak için örgütleniyoruz.”Soylesinin tamami icin tiklayin.
Birgun gazetesi ise DİSK Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürü Fahrettin Erdoğan’in goruslerini almis. Üniversiteye giriş, özelleştirme, burslar, barınma, beslenme, ulaşım, özel hayata müdahale, kameralar, notlama sistemleri, işsizlik, ayrımcılık ve şiddet gibi pek çok konuda çalışmamız olacak. Bunun yanında akademik mücadele de çok önemli. Soylesinin tamami icin tiklayin.


http://www.gencsen.org/ veya http://www.ogrencisendikasi.org/ adreslerinde daha ayrintili bilgiyi bulabilirsiniz. Dilerim tum ogrencileri kapsayacak kurumsal bir kimlik olusturarak ogrenci olmanin zorluklarini bir nebze azaltabililer. Gencsen’i takip etmeye ve neler yapip neler yapamadiklarini burada tartismaya calisacagim.


Adres: Abidei Hürriyet cad. Nakiye Elgün sok. 117 Şişli / İSTANBULTel: (0212) 291 00 05

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home

Google
 
Web alterblogalisation.blogspot.com

Alterblogalisation

↑ Grab this Headline Animator