Baska turlu bir sey benim istedigim, Ne agaca benzer, ne buluta benzer; Burasi gibi degil gidecegim memleket, Denizi ayri deniz, havasi ayri hava; Nerde gorduklerim, nerde o bekledigim kiz| Rengi baska,tadi baska. CAN YUCEL

Çarşamba, Ocak 06, 2010

Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı’nın (TÜSES) yürütücülüğünü yaptığı ve Friedrich Ebert Vakfı (FES) Türkiye Temsilciliği tarafından desteklenen “Gençler Tartışıyor: Siyasete Katılım, Sorunlar ve Çözüm Önerileri” adlı araştırma, Ağustos-Kasım 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Çalışmada, TÜSES tarafından Prof. Dr. Yılmaz Esmer koordinatörlüğünde 1203 katılımcı ile gerçekleştirilen niceliksel araştırmanın sonuçlarından yola çıkarak burada ve diğer nicel veriler sunan gençlik çalışmalarında görülen olguların niteliksel bir incelemesi amaçlanmıştır. Bu bağlamda Türkiye’de gençlerin siyaseti algılayış biçimlerine ve kendileri ile siyaseti nasıl ilişkilendirdiklerine odaklanılarak, gençliğin siyasete aktif katılımı önündeki engelleri ve bu engellerin nasıl kaldırılacağına dair gençlerin bakışlarının görünür kılınması hedeflenmektedir. Araştırma, İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Uyan, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Yüksel Taşkın ve Yeditepe Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Demet Lüküslü tarafından oluşturulan bir akademik kadro tarafından yürütülmüş, araştırma sürecinde öğretim üyelerine proje asistanları Cemil Boyraz, Cangül Örnek ve Volkan Yılmaz eşlik etmiştir.
Gençler Tartışıyor: Siyasete Katılım, Sorunlar ve Çözüm Önerileri başlıklı kitap TÜSES Yayınları tarafından aralık 2009'da yayınlanmıştır.

Etiketler:

Cumartesi, Ocak 02, 2010

2010 Avrupa altkültür başkenti- Vahit Akça


Etiketler:

2010- Vahit Akça


Etiketler:

Google
 
Web alterblogalisation.blogspot.com

Alterblogalisation

↑ Grab this Headline Animator