Baska turlu bir sey benim istedigim, Ne agaca benzer, ne buluta benzer; Burasi gibi degil gidecegim memleket, Denizi ayri deniz, havasi ayri hava; Nerde gorduklerim, nerde o bekledigim kiz| Rengi baska,tadi baska. CAN YUCEL

Çarşamba, Eylül 24, 2008

SiNEKOLOJi FESTiVALi FiLMLERi

Chernobyl : The Invisible Thief /Çernobil: Görünmez Hırsız
Yönetmen: Christoph Boekel
Almanya Germany/ 2006 / 59’ / BetaSP/ Türkçe Altyazılı
26 Nisan 1986. Akıl almazın gerçekleştiği ve bir kâbus senaryosunun korkunç gerçeğe dönüştüğü gün: Çernobil nükleer santralinin 4. reaktör ünitesinin patladığı gün. Rus itfaiyecileri felaketi kontrol altına almaya çalışırken ölümcül dozlarda radyoaktiviteye maruz kalırlar. Üç hafta sonra neredeyse hepsi ölür. Christoph Boekel araştırmaları ve bu filmin yapım sürecinde nükleer felaketin kurbanı olmuş birçok kişiyle karşılaştı. Kanserden ölen kendi karısı da bunlardan biriydi. Belgeselde bu insanların kaderini anlatıyor. Yönetmenin kendi bakış açısını ortaya koyduğu güçlü ve etkileyici bir film, felaketin unutulmuş kurbanları için bir ağıt ve teknolojik gelişmelere körü körüne duyulan güvene karşı bir uyarı.
Radyofobi / Radiophobia
Yönetmen: Julio Soto
İspanya Spain / 2005 / 54’ /Video / İngilizce-Türkçe Altyazılı / English Subtitled

Yirmi yıl önce 26 Nisan 1986’da, eski Sovyetler Birliği’ndeki Çernobil nükleer santralında yapılan bir güvenlik testi, tarihin en büyük sivil nükleer felâketine sebep oldu. Olayın yol açtığı politik, çevresel ve insani faciayla başa çıkamayan Sovyetler, felâketin etrafına bir sessizlik duvarı ördü. “Radyofobi” terimi, radyoaktif serpinti mağdurlarının semptomlarını ve bir çeşit toplumsal “damga”yı tanımlar oldu. Radyofobi, tümüyle Çernobil’in “Yasak Bölgesi”nde çekilen etkileyici bir belgesel.

Threat /Tehdit

Yönetmen: Stefan Jarl

İsveç Sweden /1987 / 72’ Türkçe altyazılı

Çernobil nükleer felaketinden birkaç hafta sonra Jarl, Avrupa’da, radyasyondan en çok etkilenen yerde, Lappland’da bu belgeseli çekti. “Tehdit”, burada yaşayan Sami halkının sularının, topraklarının, hayvanlarının zehirlenmiş olmasını değil, doğayla iç içe yaşamayı seçmiş bu halkın yaşam haklarına ve yaşam biçimlerine saldırıyı ifade ediyor. Ve daha uzun dönemde “dokunulmamış” olan her şeyi.

Film: Bullshit /Boktan

Yönetmen: Suzanne Khardalian

İsveç /2005 / 73'/ Türkçe Altyazılı

Rakipleri ona “Yeşilci Katil” diyorlar. Yoksul hayatı sürdüğü için ona “Saçmalık Ödülü”nü verdiler. Time Dergisi onun çağımızın kahramanı, tüm dünyadaki gençlerin idolü olduğunu söylüyor. Bu film, Hintli bir çevreci aktivist ve nükleer fizikçi olan Vandana Shiva’nın öyküsü.

Akkuyu

Yönetmen: Orhan Çalışır, Michael Enger
Türkiye / 2001/ 57’Betacam SP / Türkçe

1970’li yıllara kadar yarı göçer olarak yaşayan Büyükeceli köylülerinin hayatı, köylerine nükleer santral yapılmak istenmesiyle birdenbire değişir. Ayrıca santralın kurulacağı sahanın 25 km yakınından aktif Ecemiş fayı geçmektedir. Köyün bir bölümü santral için istimlak edilir. Köylülerin önce tarlalarını korumak için başlattıkları girişim, nükleer karşıtı bir politik harekete dönüşür. Akkuyu filmi, Büyükeceli köylülerinin günlük hayatını ve nükleer lobiye karşı verdikleri mücadeleyi anlatıyor.

Pavlov’un Köpekleri / Pavlov’s Dogs
Yönetmen: Arto Halonen
Finlandiya Finland / 2005 / 70’ / İngilizce –Türkçe Altyazılı
Rus psikolog Sergei Knyzatzev, her şeyi denemiş ve yeni arayışlar peşindeki varlıklı insanlara, dilenci olma deneyimini sunmaktadır. Ne var ki bu oyun, Sergei’in geliştirdiği oyunlardan yalnızca biridir. Role-playing ve zihinsel manipülasyon konusunda uzman olan Sergei, hayvanlar ve küçük insan gruplarıyla başlar ve sonunda 7000 kişiyi denetim altına aldığı oyunuyla zirveye ulaşır.
Film zamanımızın ilginç bir davranış biçiminden söz eder: Hiçbir şey yeterli olmadığı zaman insanlar temel ve uç deneyimleri satın alma yoluna giderler. Her şey satılıktır.

Future Of Food /Gıdanın Geleceği
Yönetmen: Deborah Koons Garcia
Kanada Canada/ 2004 /88’/DVCam/ Türkçe Altyazılı
Amerikanın tarlalarında ve yemek tabaklarında bir devrim gerçekleşiyor – yediklerimizin doğasını dönüştüren bir devrim.
Gıdanın Geleceği, son on yılda amerikan market raflarını dolduran etiketsiz patentlenmiş, genetik mühendislik eseri besinlerin arkasındaki rahatsız edici gerçeğin derinlikli bir irdelemesini sunuyor.
Film, Kanada Saskatchewan çayırlarından, Meksika’nın Oaxaca tarlalarına kadar yaşamları ve yaşam alanları bu yeni teknolojiden olumsuz etkilenen çiftçilerin sesini duyuruyor. Sağlık üzerindeki etkiler ve hükümet politikaları ve küreselleşmenin baskısı, birçok insanın genetiği dönüştürülmüş organizmaların besin kaynaklarımızın arasına girmesine karşı neden alarma geçtiğini açıklamaktadır.

Crow / Varis / Karga
Yönetmen: Esa Nissi
Finlandiya Finland / 2004 / 36’ / DigiBeta / Fince Finnish / Türkçe Altyazılı

İnsanla karganın ortak yaşamı üzerine bir belgesel. Modern şehir hayatına uyum sağlamaya çalışan köylü bir karganın öyküsü bu. Kış geliyor ve kırların doğası kargaya yeterince yiyecek sağlayamıyor. Kırların manevi evladı hayat tarzını kökten değiştirmek zorunda. Neyse ki bu karga ataları gibi Orta Avrupa’ya kadar uçmak zorunda değil; en yakın şehir, kış için gerekli erzakı sunuyor. Kentleşmiş çalımlı insan ona yardım edebilir mi? “Karga’” kentli toplumun bir sonbahar günü bu göçmeni nasıl bağrına bastığını anlatıyor.

Climate Of Hope / Umut İklimi
Yönetmen: Scot Ludlam

Avustralya, Australia/29’/ DVCam / -Türkçe Altyazılı

Avustralya % 30’luk bir payla dünyanın en büyük zengin uranyum rezervlerine sahiptir. Birçok uranyum madeni, nükleer yakıt üretim ve zenginleştirme tesisine sahip olan Avustralya Dünyanın en büyük ikinci nükleer yakıt ihracatçısıdır. Bütün bunlara rağmen Avustralya’da bugüne kadar bir tane bile ticari nükleer santral inşa edilmemiştir. Şimdilerde ise iklim değişikliğine çare olarak karbon emisyonu olmadığı iddiası ile nükleer santral kurulması planlanmaktadır.
Scott Ludlam ve Anti-Nuclear Alliance of WA (ANAWA) tarafından hazırlanan film bu nedenle iklim değişikliğine çare olarak gösterilen nükleer enerji teknolojisinin yarattığı çevre sorunlarını Avustralya özelinde tartışmaya açıyor. Özellikle nükleer yakıt çevrimi konusundaki verilerin ve grafiklerin animasyonlarla ortaya konması bakımından başarılı bir yapım.

Seeds Of Change /Değişimin Tohumları
Yönetmen: Stéphane McLachlan, Jim Sanders, Ian Mauro
Kanada Canada/ 2005 /75’/DVCam/ Türkçe Altyazılı
Bu film, genetiği değiştirilmiş ürünlerin, Kuzey Kanada’da, çevre ve çiftçiler üzerindeki etkileri hakkında çalışmalar yapan bir araştırma projesinin bir parçası olarak ortaya çıktı. Biyoteknoloji şirketlerinin çiftçilerin ve çevrenin geleceğini hiçe sayan uygulamalara karşı eleştirel bir çalışma olarak kurgulandı. Tohumun ve gıdanın büyük şirketler tarafından kontrol altına alınması ve toprağın nasıl yoksullaştırıldığının anlatıldığı film, biyoteknoloji devi Monsanto’yu eleştirdiği için, Manitoba Üniversitesi tarafından üç yıl boyunca bu filmin gösterilmesi engelledi. Kamu baskısı ve “Filme Özgürlük” kampanyası sayesinde, M.Ü. nihayet, filmin gösterilmesine izin verdi. Bu kayıtta ileri sürülen görüşler, filmin yaratıcılarına ve/veya kayıtlarda yer alan bireylere ait olup, Manitoba Üniversitesinin görüşlerini temsil etmemektedir.

Solyent Green / Soltent Yeşili
Yönetmen: Richard Fleischer
A.B.D. U.S.A/ 1973 /97’/ DVCam/ Türkçe Altyazılı
Yıl 2022... İnsanlar hala aynı... İhtiyaç duyduklarını elde etmek için yapmayacakları hiçbir şey yok. Ve SOYLENT YEŞİLİ’ne ihtiyaçları var.
Gelecekte, nüfusu aşırı artmış bir dünyada, yeni ve ihtiyaç duyulan bir besin kaynağının kökenleriyle ilgili garip bir devlet sırrına fazla yaklaşan bir New York polis dedektifi, hükumet ajanlarının hedefi haline gelir.


Cuma, Eylül 19, 2008

Yesiller'le dayanisma konserine katilir misiniz?

Sevgili arkadaslar,
Bildiginiz gibi yeni kurulan Yesiller Partisi olarak nukleer enerji, iklim degisikligi, ekoloji, demokrasi, baris, sosyal politikalar ve cesitli alanlarda yogun ve ses getiren calismalar yapmaya calisiyoruz.
Bizimle yeni tanisan herkesin sordugu “peki ama hangi kaynaklarla” sorusunun ise tek bir cevabı var: Kendi katkılarimizla ve dostlarimizin dayanismasi sayesinde...
Partimizin kurulusunun ardindan arkadaslarimizin Yesiller Partisi’ne katkida bulunmak amaciyla duzenledigi bu ilk dayanisma konserine destek vererek siz de calismalarimiza omuz verebilirsiniz.
Yarin (20 Eylul Cumartesi) gunu yapilacak olan bu konsere bilet alarak (20 YTL), arkadaslariniza duyurarak ve konsere katilarak mücadelemize hem maddi, hem manevi destek saglayabilirsiniz.
Ustelik Yesiller Partisi’nin kuruculari arasinda olan müzisyen arkadaslarimiz Ilkay Akkaya ve Yasemin Goksu’yu ayni sahnede, birlikte dinleme sansina kavusmus olacaksiniz.
Destek ve katiliminizi ve asagida ve ekte bulacaginiz cagriyi arkadaslariniza yayginlastirmanizi diliyorum.
Sevgi ve selamlarimla.

Umit Sahin
Yesiller Partisi Es Sozcusu

YEŞİLLER’LE DAYANIŞMA KONSERİ


“Dünya'ya söyleyecek sözümüz var diyen iki kadın; İlkay Akkaya ve Yasemin Göksu şarkılarını beraber söylüyorlar”

İlkay Akkaya ve Yasemin Göksu sanat kariyerlerinde ilk defa beraber verecekleri bir konserle 20 Eylül 2008 Cumartesi akşamı saat 22.00’de Stüdyo Live Aziza’da siz dostlarımızın karşısına çıkacaklar.
Bu gecede sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.
Biletleri İstanbul Yeşil Ev’den, Biletix’den ya da konser gecesi sınırlı sayıda kapıda temin edebilirsiniz.

Bilet Fiyatı: 20 YTL

Stüdyo Live Aziza: Sakızağacı Caddesi Büyük Bayram Sokak No:1 Kat: 2-3 Beyoğlu (Ağa Camii sokağı)

İstanbul Yeşil Ev: İstiklal Caddesi Balo Sokak No:21/1 Beyoğlu

Biletix: http://www.biletix. com/event. htm?id=JSLM2


YEŞİLLER PARTİSİ
www.yesiller. org
yesillerbilgi@ yahoo.com.tr
yesillerinfo@ yesiller. org
0 212 244 77 80
0 533 3620213

Perşembe, Eylül 18, 2008

Bir Umut ile dayanışmaya

Daha önce gönüllü dayanışma hareketi Bir-Umut Derneği ile bir e-söyleşi yapmıştım.Üzerinden 3 yıl geçmiş. Bugün de bana ulaşan çağrılarını sizinle paylaşmak istedim.

1-) İkinci el ev eyşasına ve giyim ihtiyacı olanlar,

2-) İş arayıp bulamayanlar,

3-) İş bilgisine sahip olanlar yada çalışacak insan arayanlar,

4-) Çalışma yaşamında mağdur edilenler yada sorun yaşayıp sağlıklı bilgi edinmek isteyenler,

5-) Ekolojik Ürünlerini tüketiciye aracısız ulaştırmak isteyen üreticiler, böylesi ürenlere ulaşmak isteyen tüketiciler,

6-) Çocuklarını, üniersiteye, Fen ve Anadolu Liselerine ücretsiz dayanışma kursları aracılığıyla göndermek isteyen aileler,

7-) Ücretsiz yabancı dil öğrenmek isteyenler,

8-) Vasıfsız olduğu işçin iş bulmakta güçlük çekenlere grafikerlik, muhasebe,web tasarım,vb meslek edindirici ücretsiz kurslar,

Yüzde yüz yerli ve gönüllü dayanışma hareketi Birumut; yukarıda sayılan ihtiyaçlara sahip herkese İstanbul, Ankara, İzmit, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale illerinde dört yıllık bir çabayla oluşturmuş olduğu dayanışma ağ ve olanakları aracılığıyla yardımcı olmaya çalışır.
Vicdan sahibi, adalet duygusu olan, para ve mülkle mesafeli, insanın ve doğanın kıymetinin farkında olan herkes dayanışma ağlarımıza katılabilir, ortaya çıkan olanaklardan yararlanabilir.

Bilgi ve İletşim İçin:
işsizsen, iş arıyorsan
iş bilgisi vereceksen
haksızlığa uğruyorsan
alo birumut
http://www.birumut.org/
birumut@birumut.org
birlikteumutdernegi@hotmail.com
İstanbul Avrupa: 0212 652 95 00
İstanbul Anadolu: 0216 488 02 04
Ankara 0537 513 47 28
İzmit 0532 250 96 83
Tekirdağ 0532 509 54 48
Edirne 0536 435 16 93
Çanakkale 0536 967 42 21

Etiketler:

Çarşamba, Eylül 17, 2008

TÜRKİYE'NİN EN CESUR ÇEVRE PROGRAMI İHBARLARINIZI BEKLİYOR..


TÜRKİYE'NİN EN CESUR ÇEVRE PROGRAMI İHBARLARINIZI BEKLİYOR
Hem Yeşiller'e gönül vermiş bir çevre savaşçısı hem deKanal T'de yayınlanan Çevre ve İnsan programın yapımcısı ve sunucusuolarak, programda kullanabileceğimiz, olay yerine gidip görüntüalabileceğimiz ve sormluların maskelerini düşürüp teşhir edeceğimiz,çevreyle ilgili yolsuzluk, kirlilik, talan, yağma gibi bilgi veihbarlarınızı bekliyorum..İhbarlar titizlikle incelenecek veüzerlerine sonuna kadar gidilecektir..
SEZGİN AKKOYUN
0212 5069898 dahili 1180

Açık Yeşil toplanıyor

Açık Yeşil Platform
Üniversitelerin Çevre ve Doğa Kulüplerinin ve bireysel çevreci üniversitelilerin biraraya geldiği çatı platformdur. İlk toplantısını 20 Eylül Cumartesi günü saat 11'de Şişli Bomonti'deki %100 Ekolojik Pazarda gerçekleştirecek. Şu ana kadar 4 şehirden ( Ankara,İstanbul,İzmir,Kocaeli ) minumum 12 üniversiteden arkadaşların aramızda olacağını belirtelim.A şağıda ismi geçen üniversitelerden arkadaşlar bize ulaştı. Üyelerimiz arasında da aşağıda ismi geçmeyen üniversitelerde lisans-yüksek lisans-doktora öğrenimi gören ve toplantımıza katılacak arkadaşlar varsa lütfen bize maille bildirsinler.
İstanbul Üniversitesi
Boğaziçi Üniversitesi
İstanbul Teknik Üniversitesi
İstanbul Ticaret Üniversitesi
Sabancı Üniversitesi
Maltepe Üniversitesi
Fatih Üniversitesi
Bahçeşehir Üniversitesi
Kocaeli Üniversitesi
Gazi Üniversitesi
Hacettepe Üniversitesi
İzmir Yaşar Üniversitesi
Son Olarak; Ülkemizde ki üniversitelerin çoğunun daha eğitim-öğretime başlamadığı bu dönemde ve ilk toplantımızda böyle bir katılımın olması platform adına çok sevindirici ve umutverici. Bu nedenle tüm katılımcılara çok teşekkür ediyoruz.
Saygılarımızla
Açık Yeşil Platform
Toplantı yeri için:

Etiketler:

Cumartesi, Eylül 13, 2008

12 Eylul uzerine- Vahit Akça




Pazartesi, Eylül 08, 2008

Küresel Isınma-Vahit Akça


Etiketler:

Cuma, Eylül 05, 2008

Yeşiller Beşiktaş ve Sarıyer İlçeleri 1. Bilgilenme ve Tanışma Toplantısı


Çarşamba günü Yeşiller'in Beşiktaş ve Sarıyer ilçe örgütlerinin oluşturulması için düzenlenen tanışma toplantısına katıldım. Yeşil EV'de düzenlenen toplantı notlarını Alper Akyüz derledi, aşağıda okuyabilirsiniz. Yerel yeşil politika oluşturmaktaki bu ilk adımların arkasını gelmesini dileyerek ilgili herkesi katılmaya davet ediyorum.

1) Toplantının ilk bölümünde kısa tanışma sonrası Ümit Şahin tarafından Yeşiller'in ilkeleri, politik gündemi, örgütlenme ve yerel örgütlerin kurulması için gerekli aşamalar hakkında bilgi verildi ve sorular yanıtlandı. Buna göre:

- Üyelik kaydı ilçe örgütleri üzerinden yapılıyor ve kişi yaşadığı ya da çalıştığı ilçeye üye olabiliyor. Ancak bir ilçede örgüt yoksa en yakın ilçeye de üye olunabilir. İl ve ilçede örgüt yoksa da partiye doğrudan üye olunabilir, ancak bu üye yerel kongrelere katılamadığı için büyük kongreye de katılamamış olur.

- Bir ilçe örgütünün kurulmuş sayılması için yasa gereği 1 başkan ve 5 Yürütme Kurulu üyesi belirlenerek parti Merkez Yürütme Kurulu tarafından atanması ve bu kişilerin her birinin nüfus kaydı, ikametgah belgesi ve adli sicil (sabıka) kaydı alarak MYK karar defterinin ilgili sayfasının fotokopisiyle kaymakamlığa başvurmaları gerekiyor.

- Yeşiller özelinde bu 4 Yürütme Kurulu üyesi ve 1'i resmen ilçe başkanı olarak gösterilen ve en az 1'i kadın olan 2 Eşkoordinatör şeklinde yaşama geçiriliyor. Yine Yeşiller parti tüzüğü gereği bu 6 kişinin yeterli kadın aday çıkması halinde en az 3, çıkmaması halinde ise 2'sinin kadın olması gerekiyor.

2) Katılımcılar tarafından yerel düzeyde gündelik yaşamda karşılaştığımız dertlere yönelik politikanın yapılabileceği en uygun partinin Yeşiller olduğu belirtildi. Bu konuda yürütülen tartışmada STK ve parti olarak eylemlilik arasındaki ayrımlar ve tamamlayıcılıklara değinildi. Daha büyük genel kampanyalara yerel destek vermenin yanında ilçe örgütlerinin asıl uğraş alanının kendi yaşamlarında birebir yaşadıkları sorunlara ve yerel yönetimlere yönelik politika yapmak olması ve seçimler yoluyla yerel yönetimlere girmenin hedeflenmesi gerektiği konuşuldu. Eylemlerin ve politikanın da sadece karşı olmak üzerine değil, çözüm de sunan bir perspektifle geliştirilmesi beklentisi dile getirildi.

3) Bu toplantıda Beşiktaş ve Sarıyer ilçeleri özelinde politik öncelikler olarak yapılan kısa tartışmada aşağıdaki konular ortaya çıktı:

- Boğaz boyunca ve ilçe sınırları içinde bisiklet yolları,
- Köpek itlafları ve hayvan hakları, (eylem önerisi: Sarıyer Belediye Başkanının 'bana insanlar oy veriyor' sözüne nazaran köpeğe oy verdirme)
- 3. köprü tehlikesi ve ulaşım politikaları,
- Yol ve kaldırım inşaatları ve gereksiz harcamalar,
- Geri dönüşüm ve çöplerin ayrıştırılması,
- Beşiktaş Ortabahçe'de kuruyan/kurutulan çınarlar (eylem önerisi: çınarları düzenli olarak sulama)

4) Bilgiye dayalı çalışma yapılabilmesi için her iki ilçenin nüfus yapıları hakkında bilgi toplanması ve çeşitli yaş ve nüfus kategorilerine özel politika önerileri getirilmesi önerildi.

5) Gerek toplantıların kendisi, gerekse de politikaların yaygınlaştırılması için internet ve kendi sınırlı çevremizin dışına geçebilecek bir iletişim yöntemi ve stratejisi geliştirilmesi gerektiği belirtildi. Beşiktaş- Sarıyer'de bulunan üniversitelere ve liselere ulaşılması, yerel medyanın (web ve gazeteler) takip edilmesi ve ilişkiler geliştirilmesi, kampanyalarla ilgili sokak çalışmaları ve yüz yüze görüşmeler yapılması öneriler arasındaydı. Toplantıların olabildiğince ilçe merkezlerinde yapılması ve toplantı duyurularının yesiller.org ve yesilgazete.org'da da yayımlanması istendi.

6) Gelecek hafta 10 Eylül Çarşamba akşamı 19.30'da yeni katılımlar için ikinci bir tanışma ve bilgilendirme toplantısı yapılması ve iki hafta sonra belirlenecek gün ve zamanda yeniden bir araya gelinmesine karar verildi.

İstanbul Yeşil Ev
Adres: İstiklal Cad Balo Sok No 21/1 Beyoğlu
İSTANBUL
0 212 244 77 80
yesillerbilgi@yahoo.com.tr
www.yesiller.org
www.yesilgazete.org

Etiketler: , ,

Perşembe, Eylül 04, 2008

Toprakana- Açık Radyo


Açık Radyo'da yayınlanan Toprakana programının yapımcısı Cem Birder'in iletisi.

Merhaba,

Bu haftaki stüdyo konuğumuz sevgili Prof. Dr. Orhan Kural. Grönland Nuuk Üniversitesi'nde iki hafta önce davetli olduğu seminerden, Himalaya bölgesindeki Butan Kralı Jigme Singye Wangchuck ile ilgili görüşlerine kadar geniş bir perspektifte, dünyadaki çevrecilik anlayışını ve çevrenin durumunu somut örneklemelerle konuşacağız. Bir yolun eğiminden, bir çocuğun tebessümünden, bir şekerin tadından keyif alan, gördüklerinden ders çıkaran gezginler ile yaz aylarında güneş-kum-diskotek üçgeni içine sıkışan turizm sektörünü karşılaştırırken, gezgin olmanın çevrecilik açısından önemini irdeleyeceğiz.Programımızda siyah giysili bir adamdan hoş bir aşk şarkısı dinliyoruz: "Çizgi üzerinde yürüyebiliyorum" * * *Toprak Ana, 4 Eylül Perşembe (bugün), saat 14:00'de,

Istanbul 94.9FM - Açık Radyo'da.

Programı Internet üzerinden de canlı olarak dinleyebilirsiniz: http://www.acikradyo.com.tr/

Yayınlanmış tüm önceki programlara erişim için: http://toprakana-radyo.blogspot.20com/


Selam ve sevgilerimleCem Birderhttp://www.toprakana.org/

Etiketler: ,

Çarşamba, Eylül 03, 2008

Çevreciler kazanıyor, kilise kaybediyor

Hükümetin danışma organları arasında yer alan Sosyal Kültürel Planlama Bürosunun (SCP) araştırmasına göre, doğa ve çevre örgütlerine üye olan ve yardım eden kişi sayısı, 1980 ile 2006 yılları arasında yüzde 450 dolayında artarak 610 binden 3 milyon 370 bine yükseldi. Bu süre içinde çevre örgütlerinin üye sayısı yüzde 89, uluslararası yardım örgütlerine destek verenlerin sayısı da yüzde 83 oranlarında artış gösterdi. Son 25 yılda kadın kuruluşları yüzde 57 oranında üye kaybederken, siyasi partilerin üye sayısı yarı yarıya azaldı. Kiliselerin üye sayısındaki düşüş ise yüzde 30 olarak belirlendi. Kilise taraftarları arasındaki en çok düşüş yüzde 51 ile Protestan Kilisesinde görüldü. Bu kiliseye bağlı üyelerin sayısı 3,9 milyondan 1,9 milyona gerilerken, Katolik Kilisesindeki düşüş yüzde 16 oldu. Bu kilisenin taraftarları 1980 yılında 5,2 milyon iken 2006 yılında 4,4 milyona geriledi. Hollanda'da gönüllülük temelinde yapılan çalışmalara katılanların sayısının da son 25 yılda yüzde 45'ten yüzde 37'ye gerilediği belirlendi. Araştırmaya göre, Hollanda'daki toplumsal kuruluşların toplam üye ve bu kuruluşlara yardımda bulunan kişi sayısı yüzde 40'lık bir artışla 36 milyondan 50 milyona yükseldi. Hollanda'da 50 binin üzerinde üyesi bulunan 130 dolayındaki büyük toplumsal kuruluşun üçte biri, Avrupa Birliği fonlarından parasal destek alıyor.

Etiketler: ,

Salı, Eylül 02, 2008

24 Eylül’e kadar UYUMUYORUZ

YEŞİLLER PARTİSİ
BASINA VE KAMUOYUNA

Sayın basın mensupları,
24 Eylül’de sonuçlanacağı açıklanan Nükleer Santral ihalesine karşı sürekli eylem başlatıyoruz.
24 Eylül’e kadar UYUMUYORUZ!
Kampanyamızı yarın 12:00’de İSTANBUL YEŞİL EV’de yapacağımız basın toplantısı ile başlatacağız.
Nükleer ihaleyi durdurun diyeceğiz.
Kampanya kapsamında Yeşil Ev 24 saat açık olacak, nükleer ihaleye karşı 24 saat nöbet tutulacak, çeşitli etkinlikler yapılacak ve bütün etkinlikler ve 24 saat uyumadan nöbet internetten canlı yayınlanacaktır.
Kampanyamızı başlatacağımız basın toplantısına sizi de bekliyoruz.
YEŞİLLER PARTİSİ
UYUMUYORUZ KAMPANYASI
Yer: İstanbul Yeşil Ev – İstiklal cad. Balo sok No:21 Kat:1 Beyoğlu – İstanbul – 212-244 77 80
Tarih: 3 Eylül 2008 – Saat: 12:00

Etiketler: ,

Google
 
Web alterblogalisation.blogspot.com

Alterblogalisation

↑ Grab this Headline Animator